Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 18,40 g |
Vláknina | 53,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,02 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min.
Krok 2: Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou nebo potravinarskou folii, aby neoschlo a nechame 30 min zrat.
Krok 3: Po vyzrani testo rozdelime na dva dily. Z obou dilu vypracujeme na pomoucnenem vale bochanky. Timto postupem vytlacime z testa prebytecny vzduch a stridka chleba bude rovnomerne porezni. Vytvarujeme do forem a nechame 50 min kynout.
Krok 4: Troubu vyhrejeme na 250°C, orosime ji rozprasovacem, vlozime formu, po 3 minutach troubu odvetrame tak, aby unikla prebytecna para. Stahneme teplotu na 180°C a peceme 35 - 40 minut.
Zveřejněno 15. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konzumní chléb - rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVr
Moje poznámka
Konzumní chléb - rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrVr
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 12 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 6 minutami
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 2 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 12 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 13 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 15 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 15 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 15 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 16 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 16 hodinami
Tématické fráze:
rychly chleb,
rychlý chleba,
recept na rychlý chleba,
rychlý recept na chleba,
rychli chleba,
konzumni chleb recept,
rychly chleba recept,
rychly chleb recept,
rychlí chléb,
recept na rychlý chléb,
recept na konzumní chleb,
chleba rychli,
recept na rychlí chleba,
chléb konzumní,
chleb konzumni recept,
konzumní chleba recepty,
na chalupe recept na chieb,
konzumni chleba recept,
rychlí domácí chléb,
rychlý recept na chléb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
ocet,
sůl,
droždí čerstvé,
kmín celý,
voda,
Komentáře (13)
Slanou vodou potírám chléb a nestalo se mi, že bych z něj měla břečku. Že na něj nevyliju kýbl vody, je snad logické
casino: ale když hnětete těsto znova, tak aby se lépe a znova nakynulo ne? Já vím, že autorka se asi nevyjádřila nejpřesněji, ale myslím, že je jasné, že jde o další lepší kynutí.
Aby se vytlačil vzduch???
Tak to jsem ještě neslyšel, že kynuté těsto se hněte proto, že aby se vytlačil vzduch...
No, ale já už hůř slyším
A nehezky popsaný po