Rychlé domácí housky

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: 180 8 porcí Slané pečivo 17 názorů

Suroviny

170 g celozrnné pšeničné mouky
130 g špaldové mouky
300 g žitné chlebové mouky
1 kostka droždí (42 g)
1 vejce
100 g rozpuštěného másla
špetka soli
400 ml mléka
Na povrch:
sůl
mák
různá semínka:
sezam
slunečnice apod
osolené rozšehané vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouky v míse smícháme se špetkou soli, rozdrobíme do něj droždí, přidáme vejce, máslo a vlahé mléko.

  2. Důkladně propracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout asi 1,5 hodiny, během kynutí těsto srazíme 3 x vařečkou a znova necháme vykynout.

  3. Z těsta na vále vyválíme bochánek a následně šišku, kterou rozdělíme na stejné díly. Z nich pak dle svého oblíbeného způsobu formuje housky, dalamánky, rohlíky apod.

  4. Na plechu necháme ještě kynout 30 min., pak potřeme vejcem a posypeme solí, mákem, semínky.

  5. Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme hrnek s vodou. Pečeme při 190°C asi 35 min., pak troubu vypneme a necháme ještě 10 min dojít. Já pekla horkovzduchem, v závěru pak vypnu teplotu a nechám ventilátor běžet.

    S těstem se velice dobře pracuje, je tvárné jako plastelína.

Poznámka

Název mě napadl tak, že původně to měly být Celozrnné housky podle Betiny, ale zjistila jsem stav mouky a proto jsem kombinovala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Rychlé domácí housky

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    carroll - můžeš upéci i z tzv. obyčejné - myslíš asi hladkou, polohrubou pšeničnou... - dej si i mouky do vyhledavače a určitě i z těchto mouk najdeš tu receptíky a případně správné poměry, jakýkoli recept pro domácí pekárnu upečeš i bez ní - jen to holt dá víc práce no... ;-);-):-D

    Odpovědět

  • carroll carroll

    vypadaj užasně :-) a když nemám ani jednu mouku?jen ty obyčejné?líbí se mi,že je to v troubě-pekárnu nemám :-( předem děkuji!;-)

    Odpovědět

  • já (neregistrovaný)

    hrnek do trouby XDD to se povedlo :-//

    Odpovědět

  • jjjj jjjj(neregistrovaný)

  • rakosnicek rakosnicek(neregistrovaný)

    Takové recepty mam nejraději :-) tak zvané CDD ( co dům dal):-p

    Odpovědět

  • simik=0) simik=0)

    už jsem se lekla že je to vážně ze zbitků:yes::-D

    Odpovědět

  • Bagina Bagina

    :-KNádherné pečivo a perfektně využité zbytky. Dávám bodík.:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Špagetko:-)tak takovéhle zbytkové pečivo bych si nechala líbit;-).Taky jsem dnes pekla a zjistila jsem,že mám od každé mouky kousek a některé nemám vůbec:-D,ale já to vždy zapracovávám do aktuálně dělaného pečiva;-).Tvůj nápad je super:yes:.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Spagi vypadají luxusně!Přijeď mi prosím taky napéct-vytahuji pečku a dávám vařit vodu na kávičku;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji za bodíky:-8, potěšilo mě to. Bylo 12 kousků a ráno ty poslední 2 k snídani byly ještě měkké a křupavé, manžel v noci chodil " na kontrolu" :-D:-D

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Špagetko,nechceš být můj vrchní dodavatel pečiva? Adresa zní.....:-D:-D:-D
    Posílám bodíka

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Teda, spagetko, ty teda jsou!!!:yes::yes::yes:+8.

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetko, máš je krásné a voní:-p +:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Obdivuji tě, že ať dáš jakoukoliv mouku, něco ti z toho vyjde a tohle ti teda vyšlo super, Ladi!;-):yes: To víš, já a ty mouky nejsme kámoši, ale vždycky se s tím nějak poperu!:-)):-D

    Odpovědět

  • petulen petulen

    Vypadají lákavě,ukládám k vyzkoušení:yes::-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: slané pečivo recepty housky recept housky špaldové housky houska slane housky knedliky z housek housky ze špaldové mouky domaci houska co je špaldová mouka recepty na housky houska pečivo špaldová mouka recepty housky pečivo recepty pečivo housky celozrné housky recept housky recepty domácí housky housky ze špaldové mouky recept co se zbytkem knedlíků

Zapomněl/a jsem heslo