Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frenštátské škračky

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 4. 2009 16:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 502 kJ / 1 554 kcal
Bílkoviny139,30 g
Tuky63,68 g
Vláknina22,96 g
Cholesterol 3,78 g
Sodík 894 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy99,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Frenštátské škračky jsou regionální zaležitostí, na jídelním lístku je najdete v restauracích na lašsku i valašsku.

Dnešní škračky jsem si vylepšil na nudličky nakrájenou šunkou, která mi zůstala od snídaně a v základní receptuře taky nenajdete majoránku v játře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JoseDeVilaRosso

26. 12. 2023 14:02

Bibinka: Možná podle valašského slova škračit = škvařit

JoseDeVilaRosso

26. 12. 2023 13:57

Bibinka: Bibinka: škračit, uškračit - na Valašsku znamená vyškvařit

redwinn redwinn

12. 12. 2016 10:57

Dělávám si je, mám je velice ráda, místo bramboráčků játra vmíchávám do uvařených těstovin s trochou podušeného kysaného zelí.

spagetka spagetka

18. 9. 2016 11:20

ruzena: Růženko, jenda česnek v surovinách má ;-);-), jinak fakt :yes::yes::yes:

ruzena ruzena

18. 9. 2016 10:43

Jeníčku...:yes::yes::yes:..také je dělám a zrovna dnes budou k obědu....recept jsem našla v kalendáři a koukám,že ty ho tu máš také:-Kje to veliká a rychlá dobrota....a dávám ještě do toho česnek...my ho musíme mít všude a kdyby to bylo možné,tak i do buchet:-D:-D:-D dík za připomenutí rcp:yes::yes::yes::-K

Mirek z Franštátu

12. 3. 2016 11:05

Nechci dělat chytrého,ale chybí v tomto výborném receptu česnek! dle mého názoru a letitých zkušeností nezbytný.:-))

josef

31. 1. 2016 08:56

známm něco podobného a zkusím přidat tu majoránku.díky za inspiraci k večeři.pohodovou neděli Iron

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 6. 2011 12:12

Tak takto upravená játra jsem ještě nikdy nejedla;-)je to velmi zajímavá kombinace,ukládám a vyzkouším;-):yes:+1

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 17:48

Ještě+1:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 17:48

;-)Jeníku:-pdělám podobný receptík;-)do jater anglickou slaninu a bramboráčky malé,asi jako v lívanečníku:-))Všem jsem se s tímto jídlem vždy zavděčila a až budu zase kuchtit,dovolím si k tobě přidat foto;-)Sice se tvému nevyrovná bude z mobilu,ale jídlo s láskou a chutí navařeno:-K:yes:

bibi

29. 11. 2009 19:10

Frenštátské škračky obzčejné jidlo žádný zázrak nic moc:-((

cz wolf

5. 9. 2009 17:51

:-p:yes: bod :yes:

Alena Urbančíková

25. 5. 2009 10:25

Alena.Urbancikova@seznam.czŠkračky nejsou je jídlo od Frenštátu, ale tradiční z celého Slezska a znáte je pod názvem " bramboráčky "
nebo po našimu - kobzolové placky. Je to nejjednodušší a často zařazované jídlo na východní Moravě.

Ivana79 Ivana79

17. 5. 2009 10:57

Jendo,škračky som odfotila spolu s Cmundou po kaplicku,obidvoje bolo výborné,dávam ti bod ;-)

Jenda1 Jenda1

3. 5. 2009 08:35

Jiřko, jsem rád, že chutnalo.:-!:-p
Díky za fotečku i komentář.:-)
Přeji krásnou neděli.;-):-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: valašské skřačky regionální recepty minutkové pokrmy jatrove škračky valašská cmunda bramborové škračky receptury studených pokrmů online játrové škračky po valašsku valašské játrové škračky valašská kuchyně recepty valašské bramborové placky valašské pokrmy vepřové škračky lašska omacka recept bramborove placky s jatrou frenštanske skračky z vepřovych jater frenštátská játra škračky na bramboráku špízy z jatrou recepty kuřecí po lašsku

Suroviny: brambory, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, majoránka, mouka hladká, vejce, mléko, sádlo, játra kuřecí, cibule, pepř mletý, kmín drcený, sůl, vejce, sádlo

TopRecepty.cz

Frenštátské škračky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8M7