Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 725 kJ / 8 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,23 g |
| Tuky | 503,75 g |
| Vláknina | 43,90 g |
| Cholesterol | 3,39 g |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 3,59 g |
| Sacharidy | 713,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do pěny. Těsto rozdělíme na dva stejné, pečícím papírem vyložené plechy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme kokosový plát.
Krok 2: K bílkům přidáme špetku soli a opět ušleháme sníh a po částech do něj zapracujeme cukr. Potom zlehka vmícháme kokos promíchaný s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na stejný, pečícím papírem vyložený, plech. Pečeme asi 20 minut až povrch lehce zrůžoví.
Krok 3: V kastrůlku prošleháme 400 ml mléka, cukr, puding, mouku a svaříme. Potom přimícháme prošlehané žloutky se zbytkem mléka a krátce provaříme. Odstavíme ještě chvíli mícháme, pak přikryjeme folií a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý puding.
Krok 4: Jeden tmavý plát natřeme polovinou krému, přiložíme kokosový plát a potřeme druhou polovinou krému, tu přikryjeme druhým tmavým korpusem.
Krok 5: Šlehačku, čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polevu naneseme na korpus a posypeme strouhaným kokosem.
Zveřejněno 27. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Laskonkové řezy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLgX
Moje poznámka
Laskonkové řezy II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLgX
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 35 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 52 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 5 hodinami
Tématické fráze:
laskonkové řezy,
recept na laskonkove rezy,
laskonkové těsto,
řezy bahula.cz,
laskonkové řezy videorecept,
170g z bílků,
ořechové laskonkové těsto,
rezy bounty bez peceni,
laskonkové řez,
www,řezy od bahula,
laskonkové rezy ii,
slovenský řezy na plech,
lastonkove řezy na plech,
lasconcove řezy recept,
laskonkove rezi,
lakonkové řezy s tvarohem,
laskonkovy rez ii,
slovenský recept na laskonkove řřezy,
recepty řezy bahula,
laskonkove koláč
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
sůl,
bílek,
cukr krupice,
moučka kokosová,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
pudink latté,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
mouka hladká,
máslo,
rum,
čokoláda na vaření,
smetana 33%,
tuk 100%
Komentáře (20)
Stejně šlo pod krém a druhé těsto, tak to nikdo neuvidí.
Krém 1,5 balíčku Zlatý klas, 60 g, 400 ml. mléko a 120 ml kávy uvařené ze 140 ml vody a 14 g mletého kafe. Domácí vanilkový cukr a 6 žloutků. Ty tvoje krémy nikdy nejsou moc sladké, ale vždy velmi dobře doplní koláč. Krém je naprosto famózní , vše ušleháno s máslem! Ty tvoje krémy, jsou naprosto bezkonkurenční, když budu dělat kávový krém, tak jen tento! Je jak vánek s kafíčkem a rumem!
Děkuji za recept, zítra dám polevu a nakrojím.
Možná to dopadne o moc líp, jako ten pudink!
Sice piju Nescafé, ale sem
B никаком случае
Čobolotobolo, leč zajisté si vzpomenete na ty pradávné oválné "L"askonky s griliášem "vo vnútri aj zvonku", že
Pak to líné cukrářky zracionalizovaly a začaly dělat s kokosem (udělat správný griliáš chce čas a není to brnkačka) a ty původní aby jeden pohledal
No, ale ten krém tady zdá se býti OK