Laskonkové řezy

ilonahen Kuchařka: ilonahen

Moučníky , Řezy 14 názorů

Suroviny

Těsto:
45 dkg hladké mouky
1 hera
5 lžic vody (vlažné)
2 lžičky cukru (rozpustit)
Kašička:
0,5 l mléka
5 lžic hladké mouky
1 vanilkový cukr
5 žloutků
Krém:
1 máslo
15 dkg cukru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, rozdělíme a vyválíme na dvě placky, upečeme. Mléko, mouku, žloutky, van. cukr uvaříme, necháme vychladit.

  2. Máslo třeme s cukrem a přidáváme kašičku, krém naneseme na placku a položíme druhou.

  3. Navrch ušleháme sníh z 5 bílků, 25 dkg moučkového cukru. Šleháme v horké vodní lázni. Můžeme vmíchat ořechy nebo kokos a naneseme.

  4. Necháme do druhého dne proležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Laskonkové řezy

  • zizala zizala

    shakira: :-O Jde o velmi starou záležitost, komentáře jsou z roku 2008. Chápu to dobře, že Vám vadí kritika receptu jako taková? To snad ne ;-) Výbušná napsala kritiku velmi kulantně a já s jejím názorem souhlasím. Mám ráda, když se věci (i jídla) nazývají pravým jménem. To je jako by někdo nazval nějaký moučník třeba pusinkový a s pusinkami (tvary z našlehaných bílků s cukrem) by to nemělo nic společného.

    Odpovědět

  • shakira shakira(neregistrovaná)

    Tady to někdo moc řeší. Název se přeci nemusí hned odvozovat od hmoty ze které je zákusek zpracovaný. Když si koupím např. v Tescu salám, tak tam taky píšou Salám a ve složení najdu jen rozemleté kosti,emulgátory atd. A ten salám je kde? Tyto řežy jsou dobrým zpestřením našich hospodiněk a lahodí chuťovým buňkám nejen hostů. Takže doporučuji. A co se týče pani výbušné, tak at si koupí laskonky v cukrárně a kritiku si nechá pro politiku. A když už půjde do cukrárny, jestli pak ví co vše opravdu zákusky obsahují? Zkutečně jsou jen ze surovin, které používáme doma? Ani nechtějte vědět. (Např. z cukrovinkářské technologie. Lentilky se lakují speciálním produktem zvaný ŠELAK. Kdo neví co to je, tak ať si to vygoogluje)

    Odpovědět

  • sunnylee sunnylee

    Moooc se mi hodil recept na řezy, čekala jsem velkou návštěvu... Je zajímavé, že laskonkové řezy hned každý poznal :-)):-)) A měla jsem úspěch!

    Odpovědět

  • Janiina Janiina(neregistrovaná)

    Laskonkové to asi volajú preto,že se s tím v ústech laskají:-)):-p.Já je přímo miluji a už se těším na příští víkend ,kdy mi je maminka upeče k narozkám. :-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ilonahen, nie je dovod sa urazat, proti tvojmu zakusku , pisem to opakovane, nemam ziadne vyhrady. akurat som poukazala, ze lanskonka je ....technologicky uplne niekde inde. stretla som sa raz z laskonkovymi rezami, preto som potomto recepte velmi skocila, ale po precitani som videla, ze skutocne to nie je ono...a myslim, ze som uz povedala, vsetko, co sa k tomu da povedat a niet uz preco reagovat na holinku a hodinku. zakusok si urcite najde svojich obdivovatelov.

    Odpovědět

  • ilonahen ilonahen(autorka receptu)

    Jani děkuji že se zajímáš o recept a ne o název.Ten jsem takhle dostala,upekla a měl úspěch.Krájí se dobře.Vybusna jsou to řezy,tak na plech,ne vykrajovat formičkou.Oldo i ty hodinky a holinky mají někdy něco společného a to majitele.;-(

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    rozhodne recept vlozim, prisla som do bystrici a tu mam formu na ovalky, tak sa pokusim vysetrit si na to v priebehu tyzdna cas. ako vravim......proti tomuto zakusku nemam vonkoncom nic, urcite je skvely, ale rozhodne nie je laskonkovy.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vybušna a máš recept na ty laskoňky? Já ne,takže nemůžu posoudit, ale zdá se mi ten recept v pořádku, ikdyž možná ne přímo laskoňkový. Je třeba ho aspoň zkusit, abysme to mohli tady posoudit a porovnávat s hodinkami a holínkami :-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    olda...presne presne.
    jedine co tam je s laskonkou spolocne je snehovy krem ....aj ten je miesto s mandlami, s orechmi...co by mi az tak nevadilo, lebo niekto to robi tak...rada zmiesat to s kokosom je uplne mimo. no a snehova masa s mandlami sa pecie....a nenechava sa surova. zakusok ako taky mi nevadi, ale jeho nazov je velmi zavadzajuci a podobnost s laskonkou je absurdna.

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    Tohle má s laskonkami společného ještě míň než hodinky s holinkami...:-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No a ještě vlastně,to mléko se vaří s tou moukou na tu kašičku,je tady jen,že máslo utřeme s mlékem a přidáváme kašičku, z toho mi není nějak jasné,jak ji mám udělat.To jen zamíchat dohromady,nebo uvařit mléko,mouku,cukr a žloutky?:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ach jo,zase taková dobrota :-p jen dotaz, jak se to krájí?Neláme se to?Nedrobí moc?:-O

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aha...asi kvoli tomu snehovemu kremu

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    preco sa volaju laskonkove?
    laskonkove cesto sa robi z bielok a mletych mandli, s kryst. cukrom a uvarenym cukrom

    Odpovědět

Tématické fráze: laskonkovy dort krém do laskonek laskonky krém řezy recepty recepty na zákusky a řezy krém na laskonky laskonkový krém forma na laskonky levné zakuský laskonkový dort recept sněhový krém recepty na řezy zajimavé řezy levný zákusek sněhové laskonky recepty řezy laskonkové rohlíčky laskonkové těsto lastonkove rezy recepty řezy na plech

Zapomněl/a jsem heslo