Laskonkové řezy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 786 kJ / 3 056 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,91 g |
Tuky | 49,95 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 269 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 551,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2012 21:03
shakira: Jde o velmi starou záležitost, komentáře jsou z roku 2008. Chápu to dobře, že Vám vadí kritika receptu jako taková? To snad ne
Výbušná napsala kritiku velmi kulantně a já s jejím názorem souhlasím. Mám ráda, když se věci (i jídla) nazývají pravým jménem. To je jako by někdo nazval nějaký moučník třeba pusinkový a s pusinkami (tvary z našlehaných bílků s cukrem) by to nemělo nic společného.
28. 5. 2012 20:46
Tady to někdo moc řeší. Název se přeci nemusí hned odvozovat od hmoty ze které je zákusek zpracovaný. Když si koupím např. v Tescu salám, tak tam taky píšou Salám a ve složení najdu jen rozemleté kosti,emulgátory atd. A ten salám je kde? Tyto řežy jsou dobrým zpestřením našich hospodiněk a lahodí chuťovým buňkám nejen hostů. Takže doporučuji. A co se týče pani výbušné, tak at si koupí laskonky v cukrárně a kritiku si nechá pro politiku. A když už půjde do cukrárny, jestli pak ví co vše opravdu zákusky obsahují? Zkutečně jsou jen ze surovin, které používáme doma? Ani nechtějte vědět. (Např. z cukrovinkářské technologie. Lentilky se lakují speciálním produktem zvaný ŠELAK. Kdo neví co to je, tak ať si to vygoogluje)
7. 10. 2009 15:10
Moooc se mi hodil recept na řezy, čekala jsem velkou návštěvu... Je zajímavé, že laskonkové řezy hned každý poznal A měla jsem úspěch!
6. 11. 2008 23:17
Laskonkové to asi volajú preto,že se s tím v ústech laskají.Já je přímo miluji a už se těším na příští víkend ,kdy mi je maminka upeče k narozkám.
26. 10. 2008 10:23
ilonahen, nie je dovod sa urazat, proti tvojmu zakusku , pisem to opakovane, nemam ziadne vyhrady. akurat som poukazala, ze lanskonka je ....technologicky uplne niekde inde. stretla som sa raz z laskonkovymi rezami, preto som potomto recepte velmi skocila, ale po precitani som videla, ze skutocne to nie je ono...a myslim, ze som uz povedala, vsetko, co sa k tomu da povedat a niet uz preco reagovat na holinku a hodinku. zakusok si urcite najde svojich obdivovatelov.
26. 10. 2008 09:08
Jani děkuji že se zajímáš o recept a ne o název.Ten jsem takhle dostala,upekla a měl úspěch.Krájí se dobře.Vybusna jsou to řezy,tak na plech,ne vykrajovat formičkou.Oldo i ty hodinky a holinky mají někdy něco společného a to majitele.
25. 10. 2008 21:14
rozhodne recept vlozim, prisla som do bystrici a tu mam formu na ovalky, tak sa pokusim vysetrit si na to v priebehu tyzdna cas. ako vravim......proti tomuto zakusku nemam vonkoncom nic, urcite je skvely, ale rozhodne nie je laskonkovy.
25. 10. 2008 14:43
Vybušna a máš recept na ty laskoňky? Já ne,takže nemůžu posoudit, ale zdá se mi ten recept v pořádku, ikdyž možná ne přímo laskoňkový. Je třeba ho aspoň zkusit, abysme to mohli tady posoudit a porovnávat s hodinkami a holínkami
23. 10. 2008 20:52
olda...presne presne.
jedine co tam je s laskonkou spolocne je snehovy krem ....aj ten je miesto s mandlami, s orechmi...co by mi az tak nevadilo, lebo niekto to robi tak...rada zmiesat to s kokosom je uplne mimo. no a snehova masa s mandlami sa pecie....a nenechava sa surova. zakusok ako taky mi nevadi, ale jeho nazov je velmi zavadzajuci a podobnost s laskonkou je absurdna.
23. 10. 2008 19:38
Tohle má s laskonkami společného ještě míň než hodinky s holinkami...
23. 10. 2008 17:58
No a ještě vlastně,to mléko se vaří s tou moukou na tu kašičku,je tady jen,že máslo utřeme s mlékem a přidáváme kašičku, z toho mi není nějak jasné,jak ji mám udělat.To jen zamíchat dohromady,nebo uvařit mléko,mouku,cukr a žloutky?
23. 10. 2008 17:54
Ach jo,zase taková dobrota jen dotaz, jak se to krájí?Neláme se to?Nedrobí moc?
23. 10. 2008 13:22
aha...asi kvoli tomu snehovemu kremu
23. 10. 2008 13:07
preco sa volaju laskonkove?
laskonkove cesto sa robi z bielok a mletych mandli, s kryst. cukrom a uvarenym cukrom
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno před 17 hodinami

Bezová panna cotta
Přidáno před 17 hodinami

Salámové košíčky plněné zelím
Přidáno 26. 5. 2022 19:21

Cuketa na česneku po asijsku
Přidáno 26. 5. 2022 16:32

Jednoduchá polévka z červené čočky
Přidáno 26. 5. 2022 14:24

Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alla miliónová)
Přidáno 26. 5. 2022 09:17
Právě bylo uvařeno:

Segedínský guláš
uvařil/a Adrii
před 3 hodinami

Krupicovo-pudinkový letní dort
uvařil/a Petrag
před 7 hodinami

"Bramborový placky se škvarkama"
uvařil/a adakubankova
před 7 hodinami

Pivní chléb z domácí pekárny
uvařil/a Tresnicka
před 7 hodinami

Jahodové řezy se smetanou a želatinou
uvařil/a matyldaa
před 10 hodinami

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
uvařil/a Brumaire
před 12 hodinami

Hovězí guláš z trouby
uvařil/a peeetulaa
před 12 hodinami

Zapečené těstoviny s kuřecím masem, brokolicí, smetanou a sýrem
uvařil/a Majuska94
před 12 hodinami

Rychlé nepečené višňové koule
uvařil/a Ajkalajka
před 13 hodinami

Hamburská vepřová kýta
uvařil/a Bethaany
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: laskonkovy dort krém do laskonek laskonky krém řezy recepty recepty na zákusky a řezy krém na laskonky laskonkový krém forma na laskonky levné zakuský laskonkový dort recept sněhový krém recepty na řezy laskonkové rohlíčky zajimavé řezy levný zákusek laskonkové těsto sněhové laskonky recepty řezy top recepty řezy laskonkovy zakusek
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, voda, cukr, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, žloutek, máslo, cukr
Laskonkové řezy
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkr5
14 názorů