Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř, přidáme vejce, česnek - prolisovaný, zasypeme cca 2 lžícemi hladké mouky a zamícháme. Můžeme smažit.
Krok 2: V menším hrnci na oleji osmažíme do zlatova druhou cibuli, zalijeme vývarem (případně vodou a hodíme kostku masoxu), přivedeme k varu. Chvíli povaříme a zahustíme. Používám buď granulovanou jíšku, nebo mouku, dá se udělat i to, že nejprve připravíme cibulku, tu zaprášíme polohrubou moukou, zalijeme vývarem a přivedeme k varu, necháme povařit a omáčka je hotová.
Krok 3: Čerstvé zelí nakrouháme, my děláme na hrubo do mísy. Stačí půlka z celé hlávky. Je jedno, zda je zelí bílé, či červené.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.
Zveřejněno 10. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
Moje poznámka
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 22 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 11 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Tématické fráze:
bramboracky omacka,
omáčky z bramboracky,
bramborak s vypec,
bramboráčky,
bramborak syrove zeli,
čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny:
brambory,
cibule,
zelí červené,
česnek,
majoránka,
mouka hladká,
cibulka,
pepř,
sůl,
vejce,
vývar masový
Komentáře (24)
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První