

Kuře à la svíčková
Suroviny 4 porce
- 350 g mrkve
- 150 g celeru
- 150 g petržele
- 80 g cibule
- 500 g kuřecích prsních řízků bez kosti
- 20 kuliček celého černého pepře
- 2 ks bobkového listu
- 4 kuličky nového koření
- 60 g másla
- 100 g smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsní řízky postupně jeden po druhém podélně rozřízneme, osolíme z obou stran (můžeme jemně naklepat). Najemno nakrájíme veškerou zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli). Polovinu z uvedené dávky másla (tzn. cca 30 g) dáme do hrnce, necháme rozpustit a na tom osmažíme (zpěníme) zeleninu. Zalijeme cca 500 ml vody, vložíme kuřecí plátky, přidáme koření (nejlépe v sítku na koření) a přivedeme k varu.
Vaříme do chvíle, kdy bude maso hotové, pak jej, včetně koření, vytáhneme z hrnce.Zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, cca minutu povaříme a nakonec pro zjemnění dáváme zbytek másla.
Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Recept je upraven pro běžnou kuchyni, jinak je původně jedním z receptů pro thermomix - tam je doporučeno dochutit omáčku ještě bujonem. Maso je dobré dělat na páře, ale ne každý má "parní hrnec".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře à la svíčková
-
casino: Nezkoušela, my kapra nejíme, každopádně tento receptík mám přímo z receptů pro Thermomix, všem nám brutálně chutná (děti tuto omajdu zbožňují) a tak jsme upravili pro ty, jež Thermomix nemají, aby i naši přátelé a známí si tuhle pochoutku mohli dělat.
-
Koukám, že maso nešpikujete
Tak by šel udělat i kapr
Nezkoušela jste to?
Na TOP zatím rcp "Kapr a lá svíčková" není...