Čerstvý krémový sýr
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 838 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.
Volně podle Apetitu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2016 09:24
Zdravím, tento sýr dělám, jmenuje se Panýr.
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
12. 12. 2016 10:18
sikulka7: Je to mimo receptu, ale nedá mi to nenapísať. My sme na testovanie mlieka mali kocúrika. Miloval mlieko, kupujeme ho z autíčka, ktoré vozí mlieko z neďalekej farmy. Keď sme boli u dcéry, susedka mu naliala mlieko, krabicové. Ani sa ho nedotkol. Tak sme testovali, raz také, potom onaké...ale krabicové. Oňuchal, mlieko nechal. Chodil za nami po byte a mraučal. Bol zvyknutý, že každé ráno dostal trocha mliečka. Keď sme mu po týždni naliali to z farmy, išiel sa zadláviť. Takže pre nás to bolo jasné, krabicové len v krajnej núdzi.
12. 12. 2016 09:59
Jana Pá: Mléko přímo od kravičky? Ano, pila. Moje babička měla v jižních Čechách hospodářství a my jako děti stály povinně s plecháčkem u babičky, když dojila. Jak jsme to nesnášely, napěněné,teplé mléko. Když nikdo nekoukal, tajně jsme ho vylévaly. Po vychladnutí nám moc chutnalo. Ještě nedávno jsem kupovala mléko u nás od jedné farmářky. Můžu porovnávat. I proto nekupuju krabicové mléko. .
11. 12. 2016 14:35
sikulka7: Jen tak mimo - už si pila mléko přímo od kravičky ?, tj. vzít konvičku a jít za hospodářem a ten nadojí např. u nás to bylo 3 l/6 Kč., ale jinak už jsem ....pst .
9. 12. 2016 22:56
jarda Kadic: To je zajímavé, já jsem taky kdysi byla v nemocnici s infarktem a žádné mléko mi nedávali. Napomáhá léčení? Možná jenom šetřili..........
9. 12. 2016 22:53
hosta: Ale zkyslo, mám to vyzkoušené, i tvaroh jsem z toho "čerstvého" mléka vyrobila. Líbí se mi, jaká debata se vyvinula kolem krabicového mléka. Tak to má být, ať si každý v klidu řekne svůj názor.
9. 12. 2016 22:48
jarda Kadic: Ano, souhlasím, proti krabicovému čerstvému mléku nebojuju a tiše doufám, že je poživatelné.
9. 12. 2016 22:31
casino: Je krémový - asi jako hustější vaničkový tvaroh. UHT mléko samo o sobě zkysnout nemůže, protože teplota 135 st., které je krátkodobě vystaveno, zničí všechny bakterie, tedy i ty potřebné ke zkysnutí. Myslím, že by nezkyslo ani to kupované "čerstvé" mléko bez přidání kefírové kultury.
9. 12. 2016 21:50
"Čerstvý krémový sýr"
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému Šlo o krabicové mléko za horka vysrážené kyselinou UHT krabicák lze opravdu kyselinou vysrážet
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému Šlo o krabicové mléko za horka vysrážené kyselinou UHT krabicák lze opravdu kyselinou vysrážet
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
9. 12. 2016 16:54
Víte,ja bych to možná taky nevěděl,ale když jsem byl s infarktem v nemocnici,davali nám hodně mléka,což já nemusím.Tak jsem si ho chtěl nechat zkysnout,to mám celkem rád.A vyšlo mi z toho právě to smradlavé cosi
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář Záleží na tom,jak dlouho má na jakou teplotu bylo při výrobě mléko zahřáto: pasterované je zahřáté na 70- 80 stupňů delší dobu, UHT pouze na pár sekund,ale teplotu vyšší,než 130 stupňů.Proto prý UHT má v sobě i vse,comtam má být.Toť vse,co jsem si zapamatoval
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář Záleží na tom,jak dlouho má na jakou teplotu bylo při výrobě mléko zahřáto: pasterované je zahřáté na 70- 80 stupňů delší dobu, UHT pouze na pár sekund,ale teplotu vyšší,než 130 stupňů.Proto prý UHT má v sobě i vse,comtam má být.Toť vse,co jsem si zapamatoval
9. 12. 2016 16:44
hosta: Za to mohlo to kefírové mléko samotné trvanlivé by se nesrazilo,pouze by se zkazilo
9. 12. 2016 16:27
sikulka7: jarda Kadic: Já vám to věřím, určitě to má k mléku čerstvému daleko, proto mne - a určitě i Aničku - překvapilo, že se bez problému srazilo, nezhořklo a ztvarohvatělo.
9. 12. 2016 16:10
sikulka7: Krabicové,vlastně jakékoli "trvanlivé" mléko je "mrtvé" mléko, kvasinky,které jsou zodpovědné za zkysnutí mléka v něm nejsou.Právě proto je "trvanlivé".Ano,je to prostě bílá voda.Existuje krabicové " normální" mléko,tam pak ale není napsáno,že je trvanlivé.
9. 12. 2016 15:50
Anna Kocikova: Ještě jednou - viděla jsem váš odkaz na zadní stranu krabicového mléka - jak vidíte, neuvádějí původ ingrediencí, proč? Můj manžel mi říkal- z mléka bys mohla klidně vyžít, mimo vitamínu C obsahuje všechno - vitamíny, minerály, bílkovinu i ostatní živiny. Kde na tom návodu jsou? Co je to za nic neříkající tuk? Proč nenapíší o jaký tuk se jedná? A bílkoviny? Jsou přírodní?Proč do mléka přidávají sůl? Zamyslete se.
9. 12. 2016 15:41
Anna Kocikova: Vždyť jsem to napsala - pijte si ho dál, ale já ho leta nekupuju a už nikdy ho nekoupím !!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 15 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 16 hodinami
Sýrové bulky
Přidáno před 23 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
petrysek2307 uvařila před 3 minutami
Plátky panenky na másle
Zuzka1023 uvařila před 45 minutami
Ovesný koláč s jogurtem a ovocem
katka639 uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 1 hodinou
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 1 hodinou
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Japonský cheesecake: Je jednodušší než slavný americký bratříček, nadýchaný jako suflé se rozplývá na jazyku a božsky chutná
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Jak připravit domácí mléčné produkty? Vyzkoušejte je s námi
Další recepty
Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr
Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
29 názorů