Nepečený pomerančový dort (zimní varianta lehkého letního dezertu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 456 kJ / 3 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,41 g |
Tuky | 251,13 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 202,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové formy (moje má 23 cm v průměru) vyložené pečícím papírem a udusáme. Dáme ztuhnout do lednice.
Krok 2: Našleháme tvaroh a mascarpone s cukrem a kůrou i šťávou z limetky. Pak přidáme želatinový ztužovač, připravený podle návodu a nalijeme do formy. Urovnáme vršek a necháme vychladit.
Krok 3: Tři pomeranče vyfilírujeme: seřízneme kůru z pomerančů i s blánami jednotlivých měsíčků, které potom ostrým nožem vykrajujeme. Necháme okapat šťávu a ozdobíme jimi povrch dortu. Ze zbylých blanek vyždímáme šťávu a doplníme vodou na 125 ml. Ze šťávy, cukru a poloviny prášku uvaříme želé. Štětečkem přetřeme pomeranče a povrch dortu. Chceme-li mít vrstvu želé vyšší, použijeme šťávu ze čtvrtého pomeranče a celý obsah sáčku na želé.
Dort dáme vychladit do lednice a 2 dny si ho nevšímáme. Pak sundáme ráfek a korpus i s papírem přetáhneme na podnos.
Dort dáme vychladit do lednice a 2 dny si ho nevšímáme. Pak sundáme ráfek a korpus i s papírem přetáhneme na podnos.
Zveřejněno 24. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený pomerančový dort (zimní varianta lehkého letního dezertu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KlBx
Moje poznámka
Nepečený pomerančový dort (zimní varianta lehkého letního dezertu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KlBx
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 19 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 56 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkový nepečený dezert,
pomerancovy dezert,
pomerančový dort,
bezlepkový nepečený dort,
nepečený bezlepkový dort,
zimni dorty,
nepečené dorty,
lehký nepečený dort z piškotů,
zimní dort,
jak ozdobit dort pomerančem,
nepečený dort s pomerančích,
nepečený tvarohový dort s limetkou,
nepečený dezert s krémem z pomerančového,
bezlepkový dezert nepečený,
nepečené dezerty,
nepečený bezlepkový dezert,
nepečené bezlepkové dorty,
lehký dezert,
bezlepkové dezerty,
bezlepkový dezert recept
Suroviny:
piškoty cukrářské,
piškoty bezlepkové,
máslo,
mléko,
mascarpone,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
kůra limetková,
ztužovač želatinový,
pomeranče,
želé čiré,
cukr třtinový
Komentáře (1)