

Pudink z cukety (květáku)
Suroviny
- 1 menší květák nebo 1 menší cuketa
- 2 housky
- mléko
- 1 sklenička (2 dl) strouhaného sýra + další ny posypání
- 70 g másla + další na hrníčky a polití
- 2 vejce
- 100 g salám u nebo šunky (není třeba)
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- máslo
- strouhanku do hrníčků
Postup přípravy receptu
Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce povaříme. Housky natrháme a namočíme do mléka. Změklé máslo našleháme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme rozmělněné vymačkané housky. Pořádně promícháme a pak vmícháme opatrně cuketu nebo květák, sýr a nakonec tuhý sníh z bílků.
Hrníčky (ve tvaru báboviček) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme pudikovou hmotou cca do 3/4 výšky. Postavíme ko kastrolu s vodou (měla by sahat do 1/2 až 2/3 výšky), přikryjeme pokličkou a vaříme 30-45 minut. Podle vpichu špejle poznáme, zda je jídlo hotové - nesmí se lepit.
Po vyndání z vodní lázně necháme hrníčky chvíli odpočinout, pak pudink vyklopíme, posypeme sýrem a lehce pokropíme rozehřátým máslem.
Poznámka od kuchařky
Toto jídlo mám raději z cukety.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pudink z cukety (květáku)
-
Já jsem se inspirovala - cuketu jsem nevařila, ale opekla na trošce oleje do růžova, přidala pro mne nezbytné bylinky
, trošku česneku, vynechala jsem šunku a muškát. S okurkovým salátem to byla výborná večeře. Díky za recept
, přidávám bod a fotku
-
Já mám tenhle recept taky v merku, líbí
-
Opäť jeden z vynikajúcich receptov, ktoré prešli skoro bez povšimnuita.
Puding som robila z karfiolu a tak výbornú úpravu karfiolu som už dávno nejedla. Vynikajúce, urobila som k tomu šalát a viac niet čo dodať
-
To je zajímavý recept. Škoda, že není fotečka pro představu, ale přesto si ukládám
-
Klariska:Co ten údiv? Anglický pudink také není z mléka a prášku
-
Pudink?!