Věnečky z odpalovaného těsta
Hodně hospodyněk má strach z odpalovaného těsta, připadá jim složité. Držte se několika základních rad a zaručeně se vám povedou krásné a chutné věnečky. Plnit je můžete pudinkovým krémem a dozdobit třeba rumovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 253 kJ / 4 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,62 g |
Tuky | 298,89 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 265,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi poslala paní Miluška, která je už dělá 20 let a prý se ji povedly vždycky. Je to konečně těsto, které se povedlo i mě, i když je docela tuhé na rozkrojení, oproti těm předchozím, co jsem zkoušela, tak abyste se nedivili.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2017 08:07
)Dělám je dost často přidám recept.1/4 vody, 10dkgmásla, 1/4lžičky soli, 20dkgpoloh.mouky, 4 vejce cela
4. 5. 2017 09:45
Aluse: zkusím vám odpovědět za Marii, která asi jako neregistrovaná nemusí váš dotaz přečíst - podle toho, jak je budete dělat velké, ale odhadem je to minimálně na 30-35 ks
4. 5. 2017 09:14
Marie: Dobrý den, chtěla bych zkusit vaše věnečky, jen se chci zeptat kolik jich z této dávky asi je?
28. 12. 2016 22:03
Šárka: ...dám Vám recept co peču já...
250 ml vody
90g tuk omega
špetka soli
140g hl.mouka
4 celé vejce
Tuk rozpustím ve vodě se špetkou soli,přidám hl.mouku a odpaluji.Odstavím z plotny,nechám vystydnout...po jednom zašlehám vejce,Na pečící papír nastříkám věnečky // větší špičkou,ale ne velké..// pokropím je vodou a dávám péci 170 st.20,25 minut někdy trošku dýl..// to už poznáte...Troubu neotvírat...až ke konci při kontrole...ještě horké rozkrojím
Krém...tři vanilkové cukry vyšlehám s 150g másla...přidám 2 uvařené pudinky v 500ml mléka a 120g cukru krupice..//pudink musí být vychlazen,nezapomeň míchat ať máš hladký krém..//a nakonec přidám 4 lžíce rumu....
Nastříkám krém,na to šlehačku se stužovačem,,přiklopím a pocukruji.....skvělý recept,vždy se povede...jak já říkám recept k malým dětem...zkus a dej vědět...
250 ml vody
90g tuk omega
špetka soli
140g hl.mouka
4 celé vejce
Tuk rozpustím ve vodě se špetkou soli,přidám hl.mouku a odpaluji.Odstavím z plotny,nechám vystydnout...po jednom zašlehám vejce,Na pečící papír nastříkám věnečky // větší špičkou,ale ne velké..// pokropím je vodou a dávám péci 170 st.20,25 minut někdy trošku dýl..// to už poznáte...Troubu neotvírat...až ke konci při kontrole...ještě horké rozkrojím
Krém...tři vanilkové cukry vyšlehám s 150g másla...přidám 2 uvařené pudinky v 500ml mléka a 120g cukru krupice..//pudink musí být vychlazen,nezapomeň míchat ať máš hladký krém..//a nakonec přidám 4 lžíce rumu....
Nastříkám krém,na to šlehačku se stužovačem,,přiklopím a pocukruji.....skvělý recept,vždy se povede...jak já říkám recept k malým dětem...zkus a dej vědět...
28. 12. 2016 21:49
....proč ten kypřící prášek??....
Dělám věnečky bez něj,stříkám jen jednu vrstvu a jsou nádherné,,,,
.....dávám jen hl.mouku a omegu...
Zkusím i tento recept,,zajímá mne jak se s těstem pracovat bude...
Dělám věnečky bez něj,stříkám jen jednu vrstvu a jsou nádherné,,,,
.....dávám jen hl.mouku a omegu...
Zkusím i tento recept,,zajímá mne jak se s těstem pracovat bude...
25. 11. 2016 22:50
Opravdu se mi dle Vašeho receptu krásně povedly!
Chvlálím a děkuji.
Chvlálím a děkuji.
12. 5. 2016 13:47
Těsto bylo opravdu moc tuhé, když jsem stříkala 5. plech tak mně tedy už řádně bolely ruce a se silikonovým sáčkem to byla docela fuška vše nastříkat... prvních 8 minut na 250°C, pak jsem na 10 minut stahovala na 150°C. Věnečky byly super i krásně vypadala a po vytažení z trouby si udržely svůj tvar... na uvedenou dávku, jsem ale pro jistotu dala celý sáček prášku do pečiva, nemusela jsem to pak stříkat ve dvou vrstvách, stačila pouze jedna
2. 1. 2016 17:35
Tento recept mám od známé a je skvělý. Já polevu dělám tak, že pomažu vrchy marmeládou, většinou malinovou nebo rybíz a poliju citronovou polevou :)
19. 6. 2014 08:09
na poprvé skvělé ale podruhé trošku spadly nevím zda jsem tu teplotu nesnížila moc brzy jdu do nich potřetí dnes a pak se ozvu
13. 12. 2013 08:13
Jsou výborné, teď se mě dostala do ruky kuchařka Dr.Oetkra,zde je zde přidána šlehačka v prášku,která je přidána na krém a je ochucená 1 plnou, zarovnanou lžící instantní kávy a věnečky jsou polité čokoládou celé. Nic lepšího jsem už dlouho nejedla
4. 11. 2013 10:17
Těsto v poho,jen já je mám nějaké světlejší než vy!!!Potom je jak dlouho necháš v troubě?Já je tam měla na 250°C asi těch 8 minut,ještě asi dalších 5 minut je to asi málo.Jinak byly skvělé-50 kusů.
13. 10. 2013 08:03
Šárka: Ale chyba zřejmě nebyla v receptu Někdy stačí méně kvalitní mouka (pokud jste měla hrudky, tak byla zřejmě stará nebo vlhká) nebo nesprávný způsob pečení. Na tom záleží mnohem víc než si myslíte
12. 10. 2013 23:34
Věnečky se nepovedly. Těsto nejdříve příliš husté a řekla bych, že se přidávaná mouka měla prosít, aby nebyly ani malé hrudky.
Po přidání vajíček zase příliš tekuté a tak se to rozlilo až slilo už na plechu a dvě vrstvy se na sobě neudržely.
Takže ani nehrozí, že bych věneček, který vypadá jak placka měla rozkrojit. Takže jediná možnost, že nebudu rozkrajovat, ale lepit dva k sobě.
No rozhodně tento recept nedoporučuji. Plno práce a výsledek
Po přidání vajíček zase příliš tekuté a tak se to rozlilo až slilo už na plechu a dvě vrstvy se na sobě neudržely.
Takže ani nehrozí, že bych věneček, který vypadá jak placka měla rozkrojit. Takže jediná možnost, že nebudu rozkrajovat, ale lepit dva k sobě.
No rozhodně tento recept nedoporučuji. Plno práce a výsledek
24. 2. 2013 15:20
Dělala jsem věnečky podle mého receptu.prvni varka BOMBA a druha?Snědly je slepice nevim kde se stala chyba.zasady jsem dodržovala trouba v žadném připadě neotevřená a venečky byly zakalce no děs.Koukam na vaš recept a zkusim ho jen mě zajima zali to zaleži na tuku,který daváme.Měkdo děla z oleje,masla zajimal by mě vaš nazor.ja plnim kremem pudinkovym a dělam karamelovou šlehačku a to vam povim to je mnamka.
19. 12. 2012 19:25
vynikající a jsem moc ráda,že se povedli a děkuji za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 8 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 9 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 4 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 4 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 4 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 5 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 5 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 7 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: odpalované testo odpalované těsto recept venecky věnečky z odpal.těsta vypalované těsto výborný krém do věnečků vaječné věnečky recept na odpalované těsto odpalované těsto ze sádla citronová poleva na věnečky recept na věněčky poleva na věnečky žloutkové věnečky ze sádla věnečky ze sádla domácí věnečky věnečky recept výborné věnečky recept na vypalovane těsto odpalovane těsto video odpalované těsto recepty
Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, kypřící prášek do pečiva, sůl, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr, čokoláda na vaření, rum, cukr moučkový
Věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYkA
34 názorů