Dortík se sovičkami

Suroviny

Korpus (průměr 30 cm):
7 vajec (bílky na sníh)
9 lžic horké vody
30 dkg moučkového cukru
40 dkg polohrubé mouky
4 špičky nože prášku do pečiva
Krém:
375 g másla
1,5 vanilkového pudinku
375 ml mléka
20 dkg moučkového cukru
Marcipánová hmota:
300 g polotučného sušeného mléka
300 g moučkového cukru
2 lžíce oleje
5 lžic vody (možno po lžičkách ještě přidávat, ale opatrně)
půlka bílku
mandlové aroma
200 -300 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
    Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout.

  2. Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.

  3. Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami.

  5. Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.

Komentáře k receptu Dortík se sovičkami

Tématické fráze: dort se sovičkou dorty se sovičkou