Štika s anglickou slaninou a cibulí

janusa Kuchařka: janusa

dle velikosti úlovku :-) Ryby 14 názorů

Suroviny

štika (jakou si kdo uloví)
asi 20 dkg anglické slaniny
2 střední cibule
máslo
sladká paprika
špetku pepře
drcený kmín
sůl
citron
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé měsíčky a promícháme. Do směsi zamícháme papriku, pepř a drcený kmín a 1 polovinu směsi naklademe na pekáč. Na směs položíme filety štiky kůží dolu a poklademe 2 polovinou směsi.

  3. Navrch ještě nakrájíme plátky másla a pečeme v troubě dle velikosti ryby, (my měli štiku 65cm, tedy když byla ještě živá, a pekli jsme asi necelou hoďku).

Poznámka

Přílohu doporučuji nejlépe čerstvý chleba...a nechte si chutnat!

Zdroj: manžel, který ryby chytá i vaří a pokaždé jinak:-)...a pokaždé to chutná skvěle!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štika s anglickou slaninou a cibulí

  • ZuzanaD ZuzanaD

    Zkusili jsme a bylo to výborné :-p Posílám bodíka :yes:

    Odpovědět

  • hudaska1 hudaska1

    vypadá to skvěle:yes:;-)

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Mňam....konečně recept na rybu který mi chutná.děkuji;-)

    Odpovědět

  • Ivaan Ivaan

    Vynikající.

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Chválím receptík. Bohužel jsem nestačila vyfotit, neboť štika velmi rychle zmizela z pekáče:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Janušo, manžel je šikulda a jeho rybka musí být výborná...:-p Že pozdravuji mistra kuchaře a posílám mu bod. :-)

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • Suvicka Suvicka

    +6 :yes:, bude to mnamka. :-p:-K

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

  • isindy isindy

    joj, to vypadá lákavě, to bych z fleku slupla...:-p:-p:-p:yes:+

    Odpovědět

  • janusa janusa(autorka receptu)

    díky;-)..ještě vzkaz od manžela, rozhodně péci na másle!...žádný olej, žádné podlévání vodou!...jinak u nás je štika taky jednou za "uherák"..no spíš kapřík, cejn, ale myslím, že tohle se může zkusit i s jinou rybkou:-p

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Simi, tak to jsme na tom podobně:-). Dva rybáři a štika nikde:-! Recept ale vypadá dobře:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Januso, dala bych si raději candáta teda kdybych si mohla vybrat;-) Manžel je šikovnej a vypadá to hodně jedle. Máš 1.boda:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Januso,tak to jsi mi kápla do noty,tento týden jsem měla možnost ochutnat štiku na dovče,je to výborná ryba:-pmám sice dva zeťáky rybáře,ale zatím štiku nechytili:-D,ale přesto receptík ukládám co kdyby že?:-D:-K+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upravit štiku štika chutně a rychle úprava štiky recepty na úpravu štiky štika recepty recept na rybu štiku štika recept recept na úpravu štiky recept na štiku pečeme štiku nadivana stika štika na slanině štika na kmíně recepty na štiku štika uprava recept štika jak nejlépe udělat štiku jak nejlépe upravit štiku štika na cibuli jak udelat stiku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít