Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štika s anglickou slaninou a cibulí

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janusa

Snadný

Suroviny

Porce: dle velikosti úlovku :-)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 734 kJ /
1 609 kcal
Bílkoviny8,96 g
Tuky168,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem. Krok 2: Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé měsíčky a promícháme. Do směsi zamícháme papriku, pepř a drcený kmín a 1 polovinu směsi naklademe na pekáč. Na směs položíme filety štiky kůží dolu a poklademe 2 polovinou směsi. Krok 3: Navrch ještě nakrájíme plátky másla a pečeme v troubě dle velikosti ryby, (my měli štiku 65cm, tedy když byla ještě živá, a pekli jsme asi necelou hoďku).

Zveřejněno 8. 8. 2010

Poznámka autorky janusa

Přílohu doporučuji nejlépe čerstvý chleba...a nechte si chutnat!

Zdroj: manžel, který ryby chytá i vaří a pokaždé jinak:-)...a pokaždé to chutná skvěle!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika s anglickou slaninou a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q64L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika s anglickou slaninou a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q64L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Zkusili jsme a bylo to výborné :-p Posílám bodíka :yes:

vypadá to skvěle:yes:;-)

Mňam....konečně recept na rybu který mi chutná.děkuji;-)

Vynikající.

Chválím receptík. Bohužel jsem nestačila vyfotit, neboť štika velmi rychle zmizela z pekáče:-p:yes:

Janušo, manžel je šikulda a jeho rybka musí být výborná...:-p Že pozdravuji mistra kuchaře a posílám mu bod. :-)

:-K:yes:+8

+6 :yes:, bude to mnamka. :-p:-K

:-p:yes:

joj, to vypadá lákavě, to bych z fleku slupla...:-p:-p:-p:yes:+

díky;-)..ještě vzkaz od manžela, rozhodně péci na másle!...žádný olej, žádné podlévání vodou!...jinak u nás je štika taky jednou za "uherák"..no spíš kapřík, cejn, ale myslím, že tohle se může zkusit i s jinou rybkou:-p

Simi, tak to jsme na tom podobně:-). Dva rybáři a štika nikde:-! Recept ale vypadá dobře:yes:

Januso, dala bych si raději candáta teda kdybych si mohla vybrat;-) Manžel je šikovnej a vypadá to hodně jedle. Máš 1.boda:yes:

Januso,tak to jsi mi kápla do noty,tento týden jsem měla možnost ochutnat štiku na dovče,je to výborná ryba:-pmám sice dva zeťáky rybáře,ale zatím štiku nechytili:-D,ale přesto receptík ukládám co kdyby že?:-D:-K+1:yes:

Tématické fráze:
jak upravit štiku, štika chutně a rychle, úprava štiky, recepty na úpravu štiky, štika recepty, štika recept, recept na rybu štiku, recept na úpravu štiky, recept na štiku, pečeme štiku, nadivana stika, štika na slanině, recept štika, recepty na štiku, štika na kmíně, štika uprava, jak nejlépe udělat štiku, jak nejlépe upravit štiku, recepty štika, štika na cibuli

Suroviny:
štika, slanina anglická, cibule, máslo, paprika sušená sladká, pepř, kmín drcený, sůl, citron

Přidat fotografie receptu