Rostbíf

Hovězí maso Doba přípravy: cca 50 minut 12 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: cca 50 minut 12 názorů

Suroviny 5-6 porcí

1 kg dobře odleželého nízkého roštěnce
100 g sádla
50 g másla
mletý pepř
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme.

  2. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva).

  3. Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené.

  4. Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.

Komentáře k receptu Rostbíf

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • krkovicka.x krkovicka.x (autor receptu)

    cecilka: Není zač a nápodobně. :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    krkovicka.x: ďakujem za radu a upozornenie. A želám krásne veľkonočné sviatky.:-K

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x (autor receptu)

    cecilka: Hovězí zadní je tužší svalovina než roštěná, asi bych ho na to nepoužil.
    :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a zajtra budem konkurovať Baťovi:-p:-p:-p.


    bergurova: ďakujem,, no pre istotu si nechám kúsok na tatarák.

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    No, vyzkoušejte a uvidíte... :-)
    Dnes je Velký pátek, tak maso patrně jíst nebudete ;-) a když bude jako podešev, tak ho zítra v klidu doděláte doměkka, že:-)

    bergurova: :yes:
    Způsobů úpravy je hafo:
    kratší dobu při vyšší teplotě, nebo opačně...
    Roky jsem vytvářel takřka nepoživatelné zmetky:
    buď to bylo jako řemen, nebo v lepším případě polosyrové ;-(
    Teď používám vpichový termometr a vše je OK :yes:
    No, na "medium" dělám max. do 58°C :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Prosím poslať aspoň jednu porciu mailom. O roastbeef som sa pokúšala už neraz a podotýkam, že presne podľa platných predpisov, no vždy sa mi podarilo urobiť div že nie podrážky na topánky.
    V tejto chvíli mám v chladničke nie síce nízku roštenku, ale hovädzie stehno. Myslíte si, že aj z toho urobím takúto pochúťku?
    Vďaka za odpoveď

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná prezentace:-K:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi povedená dobrota:yes:

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x (autor receptu)

    bergurova: Na fotce se to trošku ztrácí, střed byl růžový, jde to vidět na fotce co jsem přidal. Teploměr jsem si již objednal:-)

    Odpovědět

  • bergurova bergurova

    Jestli mohu přidat komentář, tak nejpovedenější je s teploměrem, teplota masa musí dosáhnout 58 -60 stupňů. Poté je střed růžový.

    Odpovědět

Tématické fráze: rostbif rostbíf recept hovězí rostbíf rostbíf recept nejlepší rozbif příprava rostbífu recept na rostbif hovězí rostbíf recept jak upéct rostbíf recept na rozbíf recepty na rostbíf hovězí rozbíf rosbift roztbif hovězí rozbíf recept rozbif recept hovezi rostbíf recepty rostbív příprava rozbífu rostbíft