Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
Zveřejněno 17. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
Moje poznámka
Dušené hovězí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yQo
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 17 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 4 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 16 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovězí maso,
dušené hovězí maso recept,
recepty hovězí maso dušené,
dušené hovězí maso na cibulce,
hovězí maso dušené,
zavařování hovězího masa,
dušení masa,
recepty z hověziho masa,
hovězí maso na dušení,
dušene hovězího masa,
hovezi dusene,
hovězi dušene maso,
dušené hovězí recept,
dušené maso,
dušené hovězí maso recepty,
hovězí ořez recepty,
recept hovezi maso dusene,
dusene hovezi,
recept na dušené hovězí maso,
zavařování hovězího masa do sklenic
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (6)