Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké kuřecí řízky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 10. 2017 15:20

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 419 kJ / 578 kcal
Bílkoviny116,50 g
Tuky5,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,34 g
Sůl0,70 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: prosvet.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

28. 10. 2017 10:21

casino: hokus pokus se odkládá na příští víkend...je svátek všude zavřeno a nemám doma Solamyl:-//

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 10. 2017 09:02

jemmy: protože tyto komentáře, nesouvisející s receptem budou přesunuty nebo smazány, dovolím si jedinkrát a naposledny přímo reagovat na vaši osobu:
Nemáte pravdu, znám vás už dlouho a ten, kdo sem chodí pavidelně, také. Možná si to neuvědomujete, ale styl psaní (a také určité drobnosti z osobního života, které každý z nás semtam utrousí), jsou jako rukopis nebo přímo podpis.
Jen řečnická, na kterou netřebuji odpověď - proč jste u svého příspěvku vypíchla, že je hosta moderátorka? S receptem tahle naše práce přeci vůbec nesouvisí8-(

jemmy

28. 10. 2017 07:41

cathleen: Vubec ,by me nenapadlo,abych nekoho napadala,pokud to tak,vidite,tak to se velmi omlouvam,Ale ,taky bych nikdy nikoho[pokud,ho neznam]neporovnavala,s jinou osobou.A k tomu receptu,muzu dodat,ze se me nelibi a bylo by me toho kureciho masa lito na tento rizek.Ale,kazdy mame chute i nazor jiny.

casino casino

27. 10. 2017 23:39

hosta:
Jj, k reakci sody s citronem určitě došlo ale je otázne, kolik CO2 po reakci v lednici ještě zůstalo ve směsi.
No, nemyslím že je tady přání otcem myšlenky:-D Jsem ale zvědavý k jakému závěru dospěje Eja57: :-)

hosta hosta

27. 10. 2017 23:21

casino: ne, opravdu nejde o těstíčko - ale ty kousky masa, prosypané solamylem s trochou sody a zalité citronem byly takové dost "opatlané", vlhké, takže k reakci sody s citronem, tak jak o tom píše Hella, klidně mohlo dojít. Poprašek z mouky před smažením to uzavřel. No - v každém případě to bylo dobré, křupavé a šťavnaté. Česnekem jsem nemazala, i když by to možná byla docela dobrá nadstavba:-)

casino casino

27. 10. 2017 23:11

No, snažím se nepodléhat osobním animozitám a proto se k Simona Skolakova: a jemmy: nevyjádřím :-O

hosta:
Níže píši: "(o těstíčko se asi nejedná)" a v tom je právě rozdíl mezi vaším rcp a již magdalenka: zmíněným https://www.toprecepty.cz/recept/32603-rizky-extra... Kdysi jsem navštěvoval ústav, který měl chemii už v názvu:-D ale tady spíše teoretizuji...:-) a sám jsem zvědav k jakému poznání dospěje Eja57: :-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2017 22:31

cathleen: Ivo to je přeci klasika nééé:-D:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2017 22:30

jemmy: to co jsi napsala tomu se musím jen smát:-D:-D:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2017 22:28

Eja57: :-D:-D:-Dotestuj o to tady jde;-)a pak sděl co ti chutnalo a v čem se to liší,to pak má smysl,ale jinak nevyzkoušet a už dopředu hlásat,to je o ničem:-D:-D,ale zase mějme na paměti,že 100 lidí 100 jiných chutí:-D:-D:yes:

Eja57 Eja57

27. 10. 2017 22:03

Simona Skolakova: pravda, ne každému se podaří 104 komentů na JEDINÝ vložený recept:-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 10. 2017 21:30

Já nemám slov;-)nelíbí se recept,tak ho přejdu,líbí se mi tak ho vyzkouším,ale nevyzkoušet a hned mít námitky,to se musím jen smát;-):-Da tak to bohužel je!!!!:-K:-K

hosta hosta

27. 10. 2017 21:10

jemmy: ale no tak...:-D:-D:-D

hosta hosta

27. 10. 2017 21:05

Eja57: asi to bude podobné, stejný efekt, rozdíl je vlastně jen v tom, že u Helly se smíchá mouka hned, já obaluji v mouce až dodatečně. Udělá to fakt takovou křupavou krustu, pod ní zůstane řízek krásně křehký a šťavnatý. Dovolím si citovat z komentáře Helly, která to popsala velice přesně
"Koho chemie políbila, ten ví, že zde dochází k chemické reakci. Díky ní se při neutralizaci kyseliny (ocet) a hydrogenuhličitanu sodnému (prášek do pečiva) uvolňuje oxid uhličitý a přebytek kyseliny se lehce váže na polysacharid (mouka) a vodu. Tato směs je díky plynu (ox. uhličitému) oddělována jako tenký film a tak vzniká křupavoučké těsttíčko. ... vaření je prostě věda!"

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 10. 2017 20:30

hosta: vidíš - a už je to tady :-D Nanny se nám vrátila, opět bezdůvodné napadání moderátora.

jemmy

27. 10. 2017 19:56

Tento recept je beznadejny.Divim se .ze jde o recept,ktery napsala moderatorkaSoda?Proc krehke ?:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: křehké kuřecí řízky kuřecí řízky krehke rizky jak udělat křehké řízky krehky kureci řízek křehké kuře křehký řízek křehký řízek křehké kuře recept řízky z kuřecích prsou křehká kuřecí prsa krehký řízek recept jak udělat krehke kureci rizky křehké kurecí kuřecí řízky recepty křehké kuřecí prsa křehké řízek recept recept na křehké řízky dobre kureci řízky křehke řízky recept

Suroviny: prsa kuřecí, škrob bramborový, šťáva citronová, soda jedlá, sůl, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Křehké kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxAY