Křehké věnečky
Ořechy přilepené na povrch lineckého těsta se pečením trochu opraží a zvýrazní svou chuť. Společně s libovolným krémem, který cukroví zvláční, vytvoří neodolatelnou sladkůstku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 609 kJ / 2 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,63 g |
Tuky | 148,05 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 205,27 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2011 10:41
všechno cukroví a buchty peču na 180°C,záleží asi na troubě.
6. 10. 2011 03:04
Krasne,ale zajimala by mne doba peceni a na kolik stupnu celsia.Dekuji!!!mojko@comcast.net
9. 12. 2010 15:52
Dělám podobné, ale do těsta nastrouhám ještě 3 vařené žloutky a dávám i trochu citronové šťávy, věnečky jsou pak křehčí a žlutší.
8. 12. 2010 22:35
Místo věnečků jsem udělala vějířky a slepovala jsem ořechovo-marmeládovou náplní +1
8. 12. 2010 19:08
Tak vám holky nesu jednu radu:dávala jsem na posyp ořechy z mrazáku a nebylo to dobré.Lepily se a nemám to vůbec hezké.
Takže ořechy na posypání pouze čerstvé!
Takže ořechy na posypání pouze čerstvé!
11. 10. 2010 21:17
Do těsta patří žloutek a potom další na potření.
11. 10. 2010 19:42
Jéé,tady už jsou VánoceVěnečky vypadají krásně,letos vyzkouším
11. 10. 2010 11:34
Prosím, žloutek je počítán do těsta nebo na potření. Možná hloupý dotaz, ale přesto jsem ho položila. Nevím, tak se ptám. Jinak se mi recept moc líbí. Děkuji.
10. 10. 2010 23:10
zase neco na vyzkouseni...diky a bodik...
10. 10. 2010 22:50
Prostě super!!!!!
10. 10. 2010 22:17
Jsou nádherné !
10. 10. 2010 22:02
10. 10. 2010 21:56
Jednoduše krásné + bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 32 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: věnečky cukrovi venecky věnečky recept recept na venecky křehké cukroví recept věnečky nejlepší recept na věnečky věneček cukroví recepty venecky máslové věnečky citronové věnečky křehké vánoční cukroví věněčky cukroví nejlepsí venecky mail worldlynx.net loc:cz recept na cukrové věnečky cukroví-věnečky cukrové věnečky jee žloutek cukroví věneček
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr, žloutek, kůra citronová, cukr vanilkový, žloutek, ořechy
Křehké věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wGQ
13 názorů