Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 516 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,60 g |
Tuky | 110,94 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 251,30 g |
Postup přípravy
Dortový korpus jsem pekla v troubě při 150°C v normálním programu (spodní i horní ohřev, ne horkovzduch) zhruba 40 minut (po upečení zkuste špejlí). Krok 6: Korpus jsem nechala vychladnout, a mezitím si připravila krém.
Ricottu jsem osladila agávovým sirupem. Krok 7: Zchladlý korpus jsem rozkrojila napůl a promazala 2/3 krému. Zbylý krém jsem natřela na vršek dortu. Krok 8: Dort jsem přendala na hodinu do lednice, a poté jsem ho ozdobila marcipánovými květinami a zelenými větvičkami.
Zveřejněno 13. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánovo-ricottový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oonK
Moje poznámka
Marcipánovo-ricottový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oonK
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 18 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 5 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 8 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 10 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 12 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 13 hodinami
Tématické fráze:
marcipánovo čokoládový dort
Suroviny:
vejce,
olej slunečnicový,
cukr krystal,
citron,
mouka hladká,
kakao holandské,
sůl,
sýr ricotta,
sirup agávový,
Komentáře (4)