Suroviny
Porce: 5 mini koláčů (formičky na créme brulee)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 947 kJ / 2 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,21 g |
Tuky | 194,84 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 669 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 216,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože vytvořila takovou drobenku. Potom jsem k těstu postupně po lžících přidávala studenou vodu a rychle vytvořila hladké těsto. Z těsta jsem udělala placku, zabalila do folie a nechala půl hodiny chladnout v lednici.
Krok 2: Mezitím jsem připravila společnou náplň - v pánvi na slunečnicovém oleji jsem osmažila na plátky nakrájenou cibuli. Po chvíli smažení jsem cibuli zalila smetanou, osolila, opepřila a zhruba 4 minuty společně povařila.
Krok 3: Jako další jsem nakrájela žampiony na plátky, pórek a jarní cibulku na kolečka. Mangold jsem krátce spařila vroucí vodou.
Krok 4: Hermelín a Nivu jsem nakrájela na malé kousky, ementál a parmazán nastrouhala nahrubo.
Krok 5: Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice, nechala trochu povolit a rozdělila na 4 díly. Na pomoučeném vále jsem rozválela každý kus těsta na ne úplně tenký plát a natlačila ho do forem. Z odkrojků jsem vyválela další plát a naplnila poslední pátou formičku.
Krok 6: Na dno každé z nich jsem nandala zchladlou smetanovou směs a potom jsem je naplnila každou zvlášť jinými surovinami - mangold, muškátový oříšek, vlašské ořechy, Parmazán, další Niva a pórek…a tak dál.. Poslední formičku jsem naplnila tím, co zbylo.
Krok 7: Quiche jsem pekla při 160°C v programu horký vzduch zhruba 35-40 minut (během pečení jsem je zakrývala alobalem, aby náplň nezčernala..).
Krok 8: Z formiček jsem je vyklopila, až když úplně vychladly.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Moje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 15 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 2 hodinami
Kure pecene
raelggg před 3 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 4 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 5 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 6 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 8 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 10 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 10 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
mini quiche,
quiche niva,
miniquiche,
quiche s mangoldem,
formicky na quiche,
quiche s nivou,
forma na mini quiche,
mini quisch,
mini quiche recept,
miniqiche,
mini quiches,
ovocne misy mini,
mini kiš,
naplně do quiche s nivou,
mini quiche recepty,
quiche mangold,
quiche ve formickach,
mini quiche lorraine,
recept na mini quiche,
mini quieche
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
sýr hermelín,
cibulka jarní,
sýr ementál,
žampióny,
sýr niva,
pórek,
mangold,
ořechy vlašské,
ořech muškátový,
parmazán,
Komentáře (3)