Crème Brûlée s vanilkou
Jemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme se žloutky a cukrem a pečeme ve vodní lázni. Krustu vytvoříme flambovací pistolí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 664 kJ / 2 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,48 g |
Tuky | 217,95 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,88 g |
Sodík | 256 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 170,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crème Brûlée s vanilkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzyw
Moje poznámka
Crème Brûlée s vanilkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzyw
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 19 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 5 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 7 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 8 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 10 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 11 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 11 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 12 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 12 hodinami
Tématické fráze:
pistáciové crème brûlée,
creme brulée dynove,
creme brulee recept,
vanilkové creme bruleé,
vanilkovy creme brulée recept,
vanilka creme brulée
Suroviny:
smetana ke šlehání,
lusk vanilkový,
žloutek,
cukr,
cukr třtinový
Komentáře (2)