Crème brûlée (pálený krém)
Vyzkoušejte tento recept inspirovaný slavným dezertem crème brûlée. Smetanu a žloutky stačí smíchat a péct v miskách ve vodní lázni. Po vychlazení krém posypete vanilkovým cukrem a necháte ho pod grilem zkaramelizovat.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 674 kJ / 1 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,04 g |
Tuky | 72,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,77 g |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 200,36 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2020 19:12
Naprosto rychlé a luxusní jídlo! Creme brulee je dle mého názoru jeden z nejchutnějších dezertů as můžu vám z vlastní zkušenosti potvrdit, že s touhle pochutinou uděláte dojem absolutně na všechny známé!
10. 11. 2017 12:47
"... do vodní lázně a tak pečeme asi 1,5 hodiny při 85°C..."
Já peču při dvojnásobné teplotě, zato poloviční dobu
No, neříkám tak ani tak, ale třeba se ozve někdo, kdo to zkusil podle tohoto "receptu"
Já peču při dvojnásobné teplotě, zato poloviční dobu
No, neříkám tak ani tak, ale třeba se ozve někdo, kdo to zkusil podle tohoto "receptu"
23. 1. 2017 14:57
Ja si myslim ze pokud chcete prave cream brule musite se naucit anglicky a pokud to umite tak nechapu proc se nepodivate na youtube kde vari profesionalove
18. 2. 2015 11:35
Mám v plánu udělat Creme Brulee, ale podle toho receptu bych do něj nešla. Kde je vanilkový lusk, který musí být ve smetaně povařen a jehož typická zrníčka musí být v krému vidět??? Myslím si, že "TOTO" by mělo mít i jiný, než originální název. Je to trochu ve stylu "tiramisu" z pomazánkového másla. Nic proti němu - chutná to dobře, ale nenazývala bych to originálním názvem.
27. 3. 2012 16:01
Tak toto těsto mi jakýmsi zvláštním způsobem připomíná rakvičky od mojí prababičky,teré ona dělala kolem roku 1900. Promiňte dobrý den
12. 3. 2012 08:07
Bibinka: To zase budou Velikonoce ,asi bezvaječné ! Už se to projevuje i v Bratislavě,ceny stoupají.
11. 3. 2012 16:43
malaleonka:Malaleonko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo
Tato dobrůtka se pěkně prodraží, při dnešní drahotě vajec a protože vlastní nemám, počkám s tím, až budou levnější
Tato dobrůtka se pěkně prodraží, při dnešní drahotě vajec a protože vlastní nemám, počkám s tím, až budou levnější
11. 3. 2012 16:19
Tak to bych neriskla! Z toho by ,krém nebyl spíše,uvařený žloutek.
11. 3. 2012 15:46
rebeka: Děkuji za zajímavé stránky, musela jsem oprášit angličtinu, protože překlad z google je příšerný. Jen mě udivilo, že to pečou na 35 stupňů. Nikdy jsem to nezkoušela a musí to být určitě dobrota.
11. 3. 2012 14:58
rebeka:Aha...to sem nevěděla sem tu nová.....
11. 3. 2012 14:56
malaleonka: já ti věřím.. ale tady to neprojde... cizí fotky se zde nepovolují
11. 3. 2012 14:54
rebeka:Ano..bohužel nemám dostupné fotky...zatím dávám recepty a až budu dělat recepty tak si je nafotím
11. 3. 2012 14:52
isindy: no, už to tu dnes proběhlo u jiného rcp... asi si jen DOČASNĚ zapůjčila
11. 3. 2012 14:51
rebeka: myslíš, že kdyby to dělala, použila by fotku z netu?
11. 3. 2012 14:47
na tento desert sbírám zatím odvahu.. tak brouzdám po NETu a hledám... je to jenom náhoda http://www.everydayhomecook.com/2010/02/creme-brul...
mimochodem.. ten postup je velmi odbytý.. je to o dost složitější, než jenom: suroviny smícháme.. tys to dělala
mimochodem.. ten postup je velmi odbytý.. je to o dost složitější, než jenom: suroviny smícháme.. tys to dělala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 45 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: krém brulee recept krém brulee creme brulee recept cream brulee recept krém brullé crembrule créme brulée originál recept recept krém brulee cream brulee creme brulee crem brulée recept crém brulée recept creme brulee krém brille krém brüle creme brulle recept na creme brulee krembrule krem brulle recept krém brilee
Suroviny: žloutek, smetana, cukr vanilkový, cukr vanilkový
Crème brûlée (pálený krém)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9OmZ
15 názorů