Postup přípravy
Krok 1: Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme.
Krok 2: Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů.
Krok 3: Zatím oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, proužky pak pokrm ozdobíme.
Zveřejněno 3. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela a lilkové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOOv
Moje poznámka
Makrela a lilkové pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOOv
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 4 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 12 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 24 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
lilek a makrela,
liliové pyré
Suroviny:
makrela,
petržel,
lilek,
pepř,
olej olivový,
pepř citronový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.