Lilková pochoutka

Suroviny

2 lilky
1 červená paprika
1 malá červená cibule
2-3 stroužky česneku
1 polévková lžíce husté zakysané smetany
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilky překrojíme napůl, dužinu nakrojíme do mřížky, posolíme a necháme min. půl hodiny vypotit.

  2. Otřeme, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 45 minut péct. Na posledních 15 minut přidáme opéct celou papriku, aby na ní vznikly černé puchýře. Vše vyjmeme z trouby, papriku dáme do mikrotenového sáčku zapařit a lilky vydlabeme. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Papriku sloupneme a nakrájíme na kostičky.

  3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a na něm zesklovatíme na jemno nakrájenou červenou cibuli, na posledních půl minuty přidáme rozmačkané stroužky česneku. Vše přidáme k lilku a paprice, vmícháme smetanu, posekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
    Podáváme na opečených bagetkách.

Poznámka od kuchařky

Upravený recept z časopisu Apetit

Podáváme pokud možno teplé nebo v pokojové teplotě.

Komentáře k receptu Lilková pochoutka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řecká lilková pomazánka lilková pomazánka po řecku lilková pochoutka pochoutky z lilku pochoutka z lilku lilkova pasta řecká pasta z lilku lilková lilková pomazánka řecká pomazánka z lilků lilkova pomazanka s zampiony řecké lilková pomazánka řecká lilková pasta lilková pomazánka apetit recepty z lilku pasta z lilku recko recepty-pochoutky z lilku řecká lilková lilkova fazolová pomazánka bramborový tatarák apetit