

Lilkové koláčky
Suroviny
- 1 větší lilek
- listové těsto
- cca 8 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 100 g slaniny
- niva nebo mozzarella tvrdý sýr
- 3 stroužky česneku
- jarní cibulka
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Lilek nakrájíme na asi 1cm plátky, osolíme je a necháme půl hodiny vypodit. Poté je otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostičky.
Slaninu také nakrájíme na kostičky a na troše oleje ji orestujeme. Přidáme lilek, posekaná sušená rajčata, jarní cibulku a česnek, dosolíme podle potřeby. Směs odstavíme a necháme zchladnout.
Pak vmícháme nastrouhaný sýr a směsí poklademe košíčky vyložené rozváleným listovým těstem. Navrch můžeme položit ještě kousky sýru. Vložíme do trouby vyhřáté na 180C a zapečeme. Kdo nemá formičky na košíčky, může těstem vyložit koláčovou formu a udělat jeden velký koláč.
Poznámka
Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Lilkové koláčky
-
mňam
-
jako vždy
-
vypadá moc dobře!
....ukážu mamince!
-
Andri,koláčky jsou moc krásné
Lilek i všechny ostatní uvedené suroviny máme rádi
-
To je tak hezké, lákavé, že snad přijdu i tomu lilku na chuť
-
1974andrea:
Když mladé holky mluví o svém "pozdějším věku", zní to roztomile
-
Moooc pěkné koláčky
-
Holky díky, taky jsem lilku přišla na chuť až v pozdějším věku
-
magdalenka: Taky miluju všechno s baklažánem a koukala jsem i na Marušky letní recept (unikl mi) z Podobných, taky vypadá moc dobře. Ukládám, až bude sezona
-
jeda ano ano ano...kopor je to!!!! Vdaka spagi.
-
vybusna:dôjde...ja som neznášla tekvicu celé detstvo alebo mladosť, lečo by som nedala do úst...a teraz milujem jedno aj druhé. Čo je asi dill??? Opíš to.
Tieto koláčky vyzerajú skvele - všetko s baklažánom milujem! -
vybusna: nemyslíš náhodou kopr? Tedy slovensky kopor se stříškou nad"O" -nemám zas po ruce zkratkové klávesy
-
veeelmo pjekne. Ako sa mi teda pomenili tie chute (casino zdravim), tak okrem koriandrovej vnate, uz mozem aj baklazan. som tomu velmi rada. Mozno, ze casom dojde aj na tekvicu a dill (ospravedlnujem sa....absolutne si nemozem spomenut ako sa to povie po slovensky)
-
Vypadají moc pěkně