Tažený jablečný závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,13 g | 
| Tuky | 41,37 g | 
| Vláknina | 51,65 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 753 mg | 
| Sůl | 1,21 g | 
| Sacharidy | 566,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vejce, teplou vodu, olej a citronovou šťávu rozšlehejte vidličkou. Směs nalijte na prosetou mouku se solí a vypracujte vláčné těsto. Bochánek dejte na pomoučený vál, potřete tukem, přiklopte zahřátým kastrolem (stačí v něm krátce povařit vodu) a nechte asi 30 minut odpočinout.
	Krok 2: Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, strouhanku nasucho osmahněte. Těsto rozdělte na dvě části.
	Krok 3: Na vál položte utěrku a trochu ji poprašte moukou. Pak těsto vyválejte a začněte vytahovat. Ruce sevřete v pěst a hřbetem vzhůru podstrčte pod těsto, které opatrně zdvihejte a vytahujte, dokud nevznikne tenký obdélníkový plát.
	Krok 4: Obě těsta potřete rozehřátým tukem, posypte strouhankou, poklaďte jablky, přidejte cukr, skořici, rozinky a záviny pomocí utěrky stočte a přeneste na plech vyložený papírem. Pečte asi 30 minut při 190 °C dozlatova.
Zveřejněno 11. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Tažený jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqxP
Moje poznámka
					
				
Tažený jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nqxP
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tažený závin recept úžasný, 
						
						
							tažený štrůdl, 
						
						
							tazeny zavin, 
						
						
							tažený závin recept, 
						
						
							tažený jablečný štrůdl, 
						
						
							tažený závin s jablky, 
						
						
							tažený závin strůdl, 
						
						
							recept na tažený závin, 
						
						
							recept na tažený jablečný štrůdl, 
						
						
							tažený strudl recept, 
						
						
							tazeny jablkovy zavin, 
						
						
							tazny strudl, 
						
						
							recept na tažený štrůdl, 
						
						
							taženyzavin, 
						
						
							tažený závin bez vajec, 
						
						
							tažený makový jablečný závin, 
						
						
							tažený závin bez sádla, 
						
						
							tazeny makovy zavin, 
						
						
							tažený závin top recepty, 
						
						
							jablečný štrůdl tazeny
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							tuk, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							pečící papír, 
						
						
							jablko, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							rozinky
						
					
	
			
	
Komentáře (18)
Občas si tipnu, která hvězda sklouzne do osobní roviny...
No, tentokrát jsem se sek
Jj, máte recht
Proto jsem ty výlevy zkopíroval a fakt mě to u některých přeqapuje...
***
(asi výlevy smáznout bez náhrady, že
A nějaký "inteligent" tu hejtuje všechno, co napíšu, bez ladu a skladu. Přeju mu dobrý večer. Začíná tu být sranda
K receptu nejsou žádné komentáře.