Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Slané záviny dvou chutí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 4. 2018 19:58

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

16. 4. 2018 09:36

Bramborová náplň?
Tady je poměrně sofistikovaná: https://www.toprecepty.cz/recept/20071-zavin-s-bra...
Dělal jsem i jen ochucenou kaši se šunkou (uzeninou)
Největší úspěch mívají brambory + květák + šunka :yes:
Bramborová plnka je jedna z mála kterou v listovém těstě toleruji, protože ten nelistující, připosražený spodek se v náplni takřka ztratí :-)

Michaela.Koc

15. 4. 2018 10:38

Dajda: Bramborovou náplň jsem ještě nezkoušela. Vypadá to zajímavě, ale moc si to nedokážu představit :-D

magdalenka

15. 4. 2018 09:11

Dajda:mám vyskúšanú náplň zemiaky, bryndza, pažítka (alebo medvedí cesnak).

Dajda

15. 4. 2018 08:59

casino: No já nehňoucám, ale přeložím kraje placky zleva a zprava dovnitř a pak jen zatočím. Většinou to vyjde, ale "prdelka", kterou mnozí milují (já ne), pak není příliš velká.

Tak s tou vodou taky zkusím.

A když už jsme diskuzi odvinuli z náplně štrůdlů, chtěla bych zkusit také bramborovou. Nedávno jsem s úspěchem vyzkoušela štrůdl se sladkými bramborami a mrkví od tejaji (doporučuji: https://www.toprecepty.cz/recept/54737-batatovo-mr...), tak bych chtěla vyzkoušet ještě s normálními bramborami, který jsem kdysi objevila na pytlíku s kmínem. Už je to dlouho, recept mám schovaný, ale skutek bohužel utek. :-)

Michaela.Koc

14. 4. 2018 15:25

casino: Potírání vodou samozřejmě znám. Vždy jsem jen pomazávala záviny vajíčkem :-) Ale tou vodou to musím taky zkusit,když si to tak pochvalujete :-8:yes:

casino

14. 4. 2018 11:31

Dajda: "...mám pocit, že bez potření těsto lépe listuje,..."
Jj, listování-nelistování listového po potření vejcem po povrchu je možná pocit:-) ale fakt je ten, že listové potřené vejcetem na hranách (řezných ploškách) listuje hůře. Ověřeno m.j. na máslových trubičkách.

Michaela.Koc:
Na "lepení" i listového stačí voda (horní vrstvička těsta by měla být "vodánek", pokud se nejedná o náhražku typu https://www.toprecepty.cz/recept/38488-listove-tes... Samozřejmě slepičí vajíčko, popř. i každá jeho jednotlivá složka zvlášť, je lepší než kohoutková voda :yes:
Spíše záleží na provedení patičky (nebo jak se také říká "prdelky", to je anatomicky hnedle vedle, že :-D Tady na úvodním obrázku lze vidět jak jsem nohavice hňoucal kdysi, a na 3. fotečce je k vidění provedení vodotěsného spoje ke kterému jsem se posléze dopracoval https://www.toprecepty.cz/recept/39746-strudl-zavi... (provedení ale není z listového těsta)

Edit:
No, než jsem napsal kdesicosi, tak se mi tam zase připlazila žížala, že :-D:-D:-D

Michaela.Koc

14. 4. 2018 11:10

zizala: Já těsto potřu celé a je to vždy v pohodě :-)

zizala

14. 4. 2018 10:33

Vejcem se nesmí zalepit vrstvy listového těsta, pak listuje normálně. Takže opatrně potírat je povrch, nikoli boky plátu. ;-)

Michaela.Koc

14. 4. 2018 10:13

Dajda: Já bych zase řekla, že se díky vejci konce závinu lépe "slepí" k sobě. Používám ho také jako "fixátor" , aby náplň nevytekla :-Q Náplň s ořechy a sýry vypadá také velmi lákavě! :yes:

Dajda

14. 4. 2018 09:45

Michaela.Koc: Fakt je, že když se vejcem nepotřou, tak jsou bledší a sezam, který mám moc ráda, by na nich nedržel. ;-) Na druhé straně mám pocit, že bez potření těsto lépe listuje, protože se mu nezalepí póry (tuhle "moudrost" jsem asi někde vyčetla). Svého času jsem taky dělala náplň s ořechy, která obsahovala žervé nebo lučinu, nivu a vlašské ořechy, jako podklad na těsto jsem zase dávala pár plátků šunky. Ten špenátový bych ale nespíš hodnotila jako nejchutnější. :-8

Michaela.Koc

14. 4. 2018 08:39

Dajda: Ten vypadá dobře! Ještě jsem závin se špenatem nedělala, musím to napravit. Já závin potírám vejcem, aby měl krásnou zlatavou kůrčičku :-D:yes:

Dajda

14. 4. 2018 07:51

Michaela.Koc: Dělávám jak závin se sýry a šunkou (:yes:), tak se špenátem, který je taky moc dobrý. Nekombinuji špenát s tvarohem, ale s Nivou. Těsto potřu hořčicí, pokladu šunkou (nemusí jí být moc) a pak dám spoustu špenátu. Osmažím cibulku, nechám rozmrazit sekaný špenát a zahustím ho strouhankou a kousky sýra, které se rozpustí. Povrch závinu se může potřít vejcem a třeba posypat sezamem, ale není to nezbytné. Kdo nehlídá kalorie a tuky, může dát místo šunky anglickou slaninu, sýr lze také obměnit - klidně to může být polotvrdý sýr, ale niva je pikantní.

Kombinaci špenátu s ricottou znám z italské restaurace jako náplň těstovin, které ještě doplní rajčatová omáčka. Taky fajn, ale k realizaci ve vlastní kuchyni jsem se ještě nedostala., i když na to pomýšlím.

Michaela.Koc

14. 4. 2018 02:23

Dobrutka: Také jsou u nás hodně oblíbené. Je to rychlovka, která nikdy nezklame :-) Kombinaci tvarohu a špenátu jsem ještě nezkoušela. To musím brzy napravit ;-):yes:

Dobrutka

13. 4. 2018 20:48

Slané záviny miluju! Mám rada kombinaci tvarohu nebo ricotty a špenátu. To je taky dobrota :-8:yes:

JanaDorazinova

13. 4. 2018 20:18

<3:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slane zaviny zavin s sunkou a sýr náplň do slaného závinu sýr bryndza recept slaný závin s lučinou slané záviny recepty slaný závin se šunkou co dat do slaneho zavinu listové těsto recepty na silvestrates slaný závin s s bramborami slany syrovy zavin slaná náplň do závinu žampionová listove jak ho potirat slaný závin s cottage slaný závin s lučinou a porkém malo nivy ve slanem zavinu závin šunka a sýr slaný závin s z lučiny slaný závin z listového těsta a žervé lučina a rajčata závin z listového těsta

Suroviny: těsto listové, šunka, sýr, rajče cherry, žampiony sterilované, koření grilovací, těsto listové, šunka, sýr hermelín, paprika čerstvá zelená

TopRecepty.cz

Slané záviny dvou chutí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lom6