Slané pečivo s chutí koření

hanahcotton Kuchařka:

Slané pečivo 3 názory

Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
55

Suroviny

30 dkg hladké mouky
1/2 Hery
7 lžic mléka
1/2 droždí
1/2 kávové lžičky cukru
1 kávová lžička soli
1/2 lžičky provensálského koření
1/2 lžičky drceného česneku
vejce na potření.
olivy, zelenina,krabí tyčinky či jiné dobroty, které při vlastní tvorbě chcete použít
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl, provensálské koření a česnek promícháme s moukou.

  2. Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny vykynout. Pokud se těsto moc lepí, přidáme trochu hladké mouky.

  3. Poté vezmeme těsto a trháme z něj malé ,, bobečky-hromádky", které dáváme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě, až mají zlatou barvu. Bobečky jsem použila jako podklad pro jednohubky.

  4. Můžeme také dělat větší hromádky a posypat je strouhaným sýrem. Do těsta lze zabalit olivy a kuličky upéct. Také si můžeme omotat těstem krabí tyčinky jako kremrole, nebo těsto napíchnout na špejli a proložit olivami.

Poznámka

Záleží na fantazii každého, co s těstem udělá. Každopádně je to velmi ,, žravá" věc k vínu, či pivu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Slané pečivo s chutí koření

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo