Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 773 kJ / 1 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,38 g |
| Tuky | 109,53 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 649 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 51,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme sladidlo, po jednom žloutky, potom olej a nakonec horkou vodu. Stále šleháme do husté nadýchané pěny.
Krok 2: Potom ručně lehce vmícháme po lžících polohrubou mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 12 minut.
Krok 3: Po upečení dáme na vlhkou utěrku a srolujeme do tvaru rolády.
Krok 4: Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvaříme hustý pudink a necháme za častého míchání aby se nevytvořil škraloup vychladnout. Heru ušleháme s vanilkovým cukrem, kakaem a zašleháváme uvařený vychladlý pudink.
Krok 5: Roládu rozmotáme, stáhneme papír na pečení a namažeme krémem. Ke kraji položíme oloupané banány a pevně smotáme. Shora namažeme krémem a ozdobíme dle nálady.
Zveřejněno 6. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánová roláda DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5zG
Moje poznámka
Banánová roláda DIA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5zG
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 4 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 5 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 5 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 6 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 7 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 10 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 11 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 12 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 12 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 12 hodinami
Tématické fráze:
dia roláda,
dia buchty,
dia buchta,
dia pečení,
roláda pro diabetiky,
dia buchty recept,
dia rolády,
bananova rolada,
pečení rolády,
dia pečení recepty,
banánová buchta dia,
buchta pro diabetiky,
dia roláda recept,
buchty pro diabetiky,
dia buchta recept,
obycejna buchta,
recepty na dia pečení,
banánová roláda dia,
recepty na dia buchty,
nepecena banánová roláda
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
sladidlo umělé,
olej,
voda,
sůl,
banán,
mléko,
pudink čokoládový,
sladidlo umělé,
tuk hera,
kakao,
Komentáře (8)
môžete mi ozrejmiť aké je to sladidlo, ktoré medzi surovinami uvádzate ako "Klára 3*sladší"? Rád by som vedel aké je jeho zloženie.
Ďalej mám ešte otázku, myslíte si, že táto banánová roláda je naozaj vhodná pre diabetikov?
Ja som zatiaľ presvedčený, že NIE, pretože pre diabetika je dôležité poznať obsah sacharidov v strave ktorú konzumuje, aby danému príjmu sacharidov mohol prispôsobiť liečbu svojho diabetu.
A pri tomto recepte údaj o obsahu sacharidov chýba, podobne ako chýba aj pri mnohých takzvaných "DIA zákuskoch" v mnohých cukrárňach a hypermarketoch...
A preto radím všetkým diabetikom, ktorí si podľa receptu nedokážu vypočítať obsah sacharidov v danéom zákusku, alebo im ho nevedia v cukrárni povedať, nech si radšej kúpia obyčajnú napolitánku, ktorá má na obale obsah sacharidov napísaný. Tak budú vedieť presne koľko sacharidov zjedia a tak si ich môžu započítať do svojho odporúčaného denného limitu sacharidov a tiež môžu potom správne prijatému množstvu sacharidov adekvátne prispôsobiť liečbu svojho diabetu (úprava dávky antidiabetík (inzulín, resp. perorálne antidiabetiká (ľudovo povedané tabletky)), viacej fyzickej námahy, ubratie sacharidov v nasledujúcom jedle a pod.).
Vyššie uvedené sa týka všetkych diabetikov bez rozdielu typu diabetu.