Azu po tatarsku z vepřového.

aja.g Kuchařka: aja.g

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

700 g vepřového plecka
3 sterilované okurky
3 lžíce kečupu
100 ml bílého vína nebo vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
0,5 lžičky chilli
1 lžíce hladké mouky
asi 50 ml vývaru nebo vody
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.

  2. Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej do něj nasypeme veškeré koření promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase dobře promícháme, aby se stejnoměrně obalilo v kořeněné směsi. Hrnec zapneme bez víka tlačítkem START a chvilinku počkáme až se rozehřeje. (Trvá to opravdu chviličku).

  3. Maso za občasného míchání osmažíme a vypneme hrnec.

  4. Nalijeme víno nebo vodu a kečup a přisypeme okurky. Zase dobře promícháme a na hrnec nasadíme víko. Zapneme na program CHICKEN DUCK MEAT a počkáme až hrnec signalizuje konec vaření. Můžeme páru vypustit regulačním ventilem, nebo počkáme až se vypustí sama a otevřeme víko.

  5. Můžeme zahustit 1 lžíci hladké mouky, rozmíchané ve víně, vodě nebo vývaru tak, že bez poklice znovu zapneme program a vlijeme záklechtku k masu a chvilku za stáleho míchání provaříme. Podáváme s rýži

Poznámka

Recept je samozřejmě určený i k vaření v normálním tlakáči nebo na sporáku v hrnci. Je třeba si upravit tekutiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Azu po tatarsku z vepřového.

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    mili:Určitě se to dá samozřejmě uvařit i v klasickém hrnci, ale trvá to déle;-)

    Odpovědět

  • mili mili(neregistrovaný)

    prosím dá se to i jinak než v tom tlakovém hrnci, mám s nima špatnou zkušenost a nepoužívám je, jinak by to mohlo být dobré

    Odpovědět

  • Fatima Fatima(neregistrovaná)

    Aj keď moje meno mnohých upozorňuje na arabský (moslimský) pôvod, nie je tomu tak. Som kresťanka, ale s citom aj pre ľudí iného vierovyznania.
    Myslím si, že ak niekto chce meniť tradičné recepty, ktoré by mohli vyvolať určité pochybnosti o svojom pôvode, mal by myslieť na to, že niekoho sa to môže dotknúť z rôzneho hľadiska (nemusí to byť vždy otázka vierovyznania).
    Okrem toho nikto nepovedal, že jedlo na základe tohoto receptu bude chutiť. Skôr naopak. Chuť bravčového mäsa je tak odlišná od hovädzieho, že to kazdému už pri čítaní receptu udrie do hlavy, že to nie je pôvodný recept, ale zmenený (v tomto prípade zlacnený - zlevněný).

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Fatima: každý si může vyznávat víru jakou chce, ale myslím si, že recept je recept a nezáleží na tom co je v názvu, hlavně, že chutná. A kdo není vepřové, tak si tam dá to hovězí.

    Odpovědět

  • Fatima Fatima(neregistrovaná)

    Ako iste viete, veriaci Tatári (dnes ich je asi 5,5 milióna) sú moslimského vyznania a Korán veriacim moslimom zakazuje jesť bravčové (vepřové) mäso.
    Tatárske azu je vždy z hovädzej sviečkovej.
    Recept je určite vydarený, len by sa mal nazývať ináč.
    Niekomu sa bude zdať názov a komentár nepodstatný, ale moslimi nemajú ten istý názor. Dnes, v dobe, ked ekumenizmus postupne pomáha k rešpektovaniu všetkých vierovyznaní (nie sektárstvo!), môže byť názov receptu prejavom nedostatku rešpektu k ich viere.

    Odpovědět

  • JAnulka JAnulka(neregistrovaná)

    milujem azuuuuu...mnam,vyborne !:yes::-p

    Odpovědět

  • Jaroslav Juříček Jaroslav Juříček(neregistrovaný)

    Bylo to opravdu moc dobré (ani jsem to z těch ingrediencí nečekal) Díky

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Děkuji za pochvalu a fotečku:-8

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Vynikající jídlo:-p dnes jsem dělala k obědu,ale bez vína a v pánvi wok,nudličky masa jsem zprudka osmažila,aby se maso zatáhlo ,ale suroviny jsem použila,jak máš napsané:-)) díky chilli je jídlo pikantní:-pmoc nám chutnalo:-p přidala jsem fotku:-)) a ještě přidám i bodík za chutný dnešní oběd:-p;-)

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Jsem ráda, že chutnalo;-)

    Odpovědět

  • rokytka3 rokytka3

    dlouho jsem hledala recept takový, aby chutnal jako Azu z naší jídelny ( je výtečný!) a konečně našla ;-):yes: Díky za receptík a dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ten recept mi není neznámý, dostala jsem ho myslím i meilem a chtěla jsem vyzkoušet, ale zatím jaksi se na něj nedostalo. Jde tam totiž víno a jak už jsem tady někde psala, mi se nemůže stát, aby mi zbylo aspoň do zmražených kostiček:-D:-)) Jinak, určitě plus.:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Podobné Azu jsem už dělala a chutnalo;-):yes:+

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: azu po tatarsku vepřové azu azu azu z veproveho masa azu z vepřového recept azu po tatarsku recept vepřový krček kuřecí azu vepřový krček recepty recept na azu azu z vepřového rercepty vepřové azzu krůtí azu hrnce elo krůtí azů po tatarsku azu recept azu po tatarsku z vepřového masa krček recepty hovězí krček

Zapomněl/a jsem heslo