DIA vánočka

zizala Kuchařka:

Dietní recepty , DIA 17 názorů

511

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 g měkkého tvarohu (kostka je lepší než vanička)
2 žloutky
špetka soli
citronová kůra
12 lžic studeného mléka
8 lžic oleje
100 g umělé sladidlo sorbit (dávám tak 80g)
1,5 prášku do pečiva
rozinky
mandle
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky s práškem do pečiva a solí dáme tvaroh, žloutky, sorbit a pomocí tekutin vytvoříme těsto. Vmícháme podle chuti kůru, rozinky a posekané mandle.

  2. Ihned upleteme vánočku, potřeme rozšlehaným bílkem, ozdobíme mandlemi a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Po chvíli ztlumíme troubu na 150°C a dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 127 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: DIA vánočka

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Karolina: Děkuju, mám radost, že je u vás tato vánočka oblíbená :-):-K

    Odpovědět

  • Karolina Karolina(neregistrovaná)

    Můj otec je cukrovkar s dietou č. 9 a tuhle vánočku si jen a jen chvalí. I já doporučuji :) na 180 jsem to pekla 10 minut a pak na 150 jsem to pekla na 30 minut. Péči to stejně jako světlý korpus :)

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    chocolate:
    A vy se naučte více tolerance. Každý má právo vyjádřit svůj názor aniž by byl ostatními hned slovně napadán. Náhodou s panem Mrtkou souhlasím. Vánočku dělala moje matka ( mimochodem zkušená cukrářka, která peče na svatbách) a byla opravdu naprosto bez chuti. I sladké dia pečivo může mít chuť. A to, že se pan Mrtka upsal a napsal jedno písmeno špatně je snad lidské a je naprosto nevhodné to kritizovat tady, na chatu o vaření.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Mrtka F.: Mohla bych napsat, že nám takhle chutná a basta :-) Pokud vím, recept dieteticky odpovídá pravidlům pro diabetiky, je žádoucí zvykat diabetiky na méně sladkou chuť a tuky v podobě másla a hodně žloutků nejsou vyhovující. Nikdo vám přece ten recept nenutí ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Mrtka F.:Nauč se česky a pak kritizuj (žloutek).
    Vánočka je parádní:yes:.

    Odpovědět

  • Mrtka F. Mrtka F.(neregistrovaný)

    Podle tohoto receptu vyrobíte jen buchtu ve tvaru vánočky. Je tam málo žloudků, místo oleje by mělo být rozpuštěné máslo,je málo sladká i při 100g sladidla.;-(

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Dík za recept.Když podle toho udělám mazanec,tak to asi půjde,viď :-?Vyzkouším a dávám bodík.:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Fajn, že je tady recept na dia vánočku, já jsem se ji ještě nenaučila plést a ani teda nemám snahu se to naučit :-8 Vím,že jsou někde postupy i video :-8 A jinak co se týče sladidel na pečení, tak mám moc dobrou zkušenost s tímto, neztrácí sladivost, je 3 x sladší než cukr. A pokud teda na odkaz kliknete, tak prozkoumejte i ostatní sortiment ;-) http://www.norvita.cz/cze/index.php?action=detail&...

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Vitastar je v takové skleničce, má červený obal a červené víčko. Prý existuje ještě modrý, ale ten jsem ještě neviděla. Některá sladidla nejsou vhodná na tepelnou úpravu, vitastar se hodí na oboje. I do krémů je chutný, což se o všech říct nedá.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Tak to bude horší, tady se těžko radí, každá trouba peče trochu jinak. Ale půl hodiny určitě. Já mám na pečení moučníků takovou "fintu": když začne z trouby vonět, už hlídám, aby to nespálila. Tedy, když na to nezapomenu a někam neodejdu...:-O:-8:-8:no:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Určitě to je i pro nediabetiky. Ten Vitastar jsem ještě neviděla, ale každý diacukr musíme přepočítávat :-S.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Zizalko, prosím tě, ještě, kdyby to šlo, jak dlouho to asi pečeš?

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Ale i nediabetici si tuhle vánočku můžou upéct, jen dají místo sladidla normální cukr, na tohle množství mouky bych to viděla na 100-150 g.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jojo, ono je jich víc druhů, poslední dobou prodávají Vitastar, ten sladí čtyřikrát víc než cukr, musí se s ním hodně opatrně. Sorbit je taková klasika.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Sorbit je asi umělé sladidlo, že?:-?

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dia vánočka dia vánočka recept vánočka pro diabetiky vánočka dia nejlepsi vanocka dia recept na dia vánočku vánoční cukroví dia dia vánočka recepty dia vánoční cukroví dietní vánočka dia vánoční cukroví recepty diabetická vánočka dia mazanec dia pečivo diavánočka muffiny ty nejlepší recept recept dia vánočka špaldová vánočka dia cukroví vánoční vaření pro diabetiky

Zapomněl/a jsem heslo