Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 593 kJ / 5 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,93 g |
Tuky | 379,34 g |
Vláknina | 19,15 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 946 mg |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 436,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bielka vyšľahať s cukrom do tuhej peny.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Zveřejněno 19. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Moje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 8 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 12 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 16 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 6 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 7 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 7 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 8 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 9 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 9 hodinami
Tématické fráze:
dorty recepty,
recepty na dorty,
čokoládové dorty recepty,
dorty recept,
dort recept,
cokoladove dorty,
recept na dort,
top recepty,
recepty dorty,
recept na dorty recepty,
čokoládový dort recept,
cokoladove dorty fotogalerie,
čokoládový krém do dortu,
čokoládový dort
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mléko,
zlatý klas,
cukr krystal,
máslo,
kakao,
cukr moučkový,
rumové aroma
Komentáře (4)
No, já bych si dal bacha, že aby suroviny na krém měly stejnou (pokojovou) teplotu...
Už i na Slovensku se šlehači říká mixér?