Skoro sekaná z hub

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 1 hodinu 3-4 porcí Houby 11 názorů

Suroviny

300 g mletého masa
400 g hub
2 vejce
2-3 rohlíky
větší cibule
trochu mléka
4 stroužky česneku
mletý kmín
česneková pasta
trochu sladké papriky
pepř
majoránka
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky a rozumně namočíme mlékem. Do dobře rozmíchané hmoty vyklepneme 2 celá vejce. Přidáme trochu sladké papriky, trochu pepře a trochu česnekové pasty.

  2. Přidáme asi lžičku majoránky a trochu drceného kmínu. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme do sklovata na sádle a na ni přidáme nadrobno nakrájené houby. Restujeme do vysmažení tekutiny a necháme téměř vychladnout.

  3. Do vlažné houbové hmoty vmícháme mleté maso a dobře promísíme. Smícháme namočené rohlíky s vajíčkem s houbovo masovou hmotou a dobře promísíme.

  4. Dosolíme česnekovou pastou a přidáme trochu další majoránky. Je-li hmota řídká, zahustíme strouhankou.

  5. Vymažeme sádlem pečící nádobu, do které vytvarujeme hmotu. Navrch dáme pár kousků sádla, trochu podlijeme a dáme přikryté péci do trouby na 200°C.

  6. Po asi 20 minutách přikrytí sundáme a dopečeme kůrčičku. Nepotřebuje to moc. Syrové je pouze mleté maso. Trochu poléváme.

Poznámka

Skoro sekaná je sice z hub, ale chuť hub není moc výrazná. Na sekanou vybírám tužší houby nebo nožičky z hub.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Skoro sekaná z hub

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Spagetko máš RECHT. I u nás se dělá "Hubník". Jako u vás a na fotce, ale jen ze sušených hub. To děláme, když už čerstvé dojdou v lese. Před více než 17 lety jsem obeslal jednu soutěž v Rakousku a tam ho nazvali (protože se umístil) jako " Hubník za 500,- Schiliků".

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Kde jsou houby, to je moje!:-p Bodík pro tebe!:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vašku, zrovna včera manžel přinesl houby, sice nic moc, hodně lišek a nějaké hříbky, tak bych to mohla vyzkoušet:yes:, ale bodíka ti posílám už teď +

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Václave :yes: ale proč JAKO SEKANÁ :-? Já vidím celou sekanou ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    janka, to mi ani neříkej;-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V podstatě takhle dělám hubníka.;-) Už aby zas byly houbičky ...:-*:-*:-*:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vašku, co mi to děláš? :-p:-p Já fakt na ty hřiby manželovi uteču :-D Bodík za tu mňamku:-):yes:2.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jani, nejezdi - u nás roste - kulo - hulo, ale nejsou to houby:-!:-O a to jsem přímo z Jeseníku:-O

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jani a Jikotko. HOUBY schválnosti. To jsou děvčata naše druhé houby letos. Když jsme byli na chatě, tak jsme zásobovali všechny sousedy a kamarády a dnes jsme spokojeni tu a tam za košík a to na jihu právě začínají houby sekat se kosou. Holt až příští rok , když budeme živi a zdrávi. Václav.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jiřko, nejspíš pod papírem,:-)):-)), ale možná se to ještě vzpamatuje, Láďa pojede do Jeseníků, uvidíme. To nám tady dělají všichni, takové schválnosti, že, Vašku?:-p:-p

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Dělala jsem něco podobného když byly houby,ale kde letos já chudinka vezmu houby :-?:-?:-?;-(;-(:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: sekana z hub dobroty z hub sekaná houby sekana s hub babicova sekana sekanaz hub sekana z hřibu recepty z hub jak se vari sekana z hub sekaná z lišek hubník s mletým masem sekaná s hřiby mleté houby sekaná z hub a masa sekana z cerstvych hub sekaná ze sušených hub sekana z hub a mleteho masa houbová sekaná s mletym masem sekana na houbach recepty z cerstvych hub

Zapomněl/a jsem heslo