Grenadýr
Tento sytý a lahodný pokrm se původně připravoval z mletého masa a bramborového těsta. Pochází z vojenské kuchyně a byl oblíben pro svou sytost a výživnost. Může být podáván také s omáčkami nebo zeleninou.
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grenadýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0AK
Moje poznámka
Grenadýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0AK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 21 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 25 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
grenadyr,
grenadyr recept,
grenadir,
granadýr recept,
recept grenadýr,
recept na grenadyr,
slanej dort,
grenatýr,
grenadýra,
grenadýn,
grenadýra,
grenedýr,
grendýr,
grenadýrka,
recepty grenadyr,
granadýr,
grenatír,
jak se vari grenadyr,
grenadýr se zelím,
jídlo grenadyr
Suroviny:
těstoviny maltagliati,
brambory,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej
Komentáře (11)
No, já ji na 2. obrázku vidím
(u nás: sádlo! + kmín)