

Grenadýr se zelím
Suroviny
- asi 12 brambor
- sáček těstoviny penne nebo vřetena
- slanina
- sáček zelí
- cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
- olej
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky.
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté přidáme zelí, sladkou papriku, pepř, kmín, sůl (můžete i trochu cukru) a chviličku podusíme.
Pak všechny suroviny smícháme dohromady a vložíme do pekáče. Zapékáme v troubě přibližně 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Je to (jak říkají moji synové) pravěké jídlo, které vařím skoro 20 let. Rychlé, "žravé", poněkud více kalorické :-)Někdo jej vaří bez zelí, jen na kamnech bez zapékání.
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grenadýr se zelím
-
Je to dobré, ja dávam fliačky a popučené zemiaky,omastené cibuľkou rozpraženou a slaninkou. ale skúsim aj takto.
-
Výborné jídlo. Grenadýr jsem vždy dělávala jen v kombinaci těstoviny + brambory, ale se zelím je to mnohem větší mňamka.Za mě jednoznačně
-
Úžasně žravé, jednoduché jídlo. Místo špeku jsem použila pomleté škvarky, a nemělo to chybu.
-
Tak přesně tohle nám dělali na intru a já se mohla užrat. Konečně jsem našla recept!!!! Jen jestli to bude chutnat tomu mímu...Ikdyž on je pažravec
-
Tohle jídlo jsem dělala poprvé a bylo moc dobré, opravdu žravé, jak píše autorka. A abych měla jistotu, že ho budeme mít k obědu i druhý den , tak jsem plech na kterém jsem to dělala, ze všech stran obalila potravinářskou fólií, aby manžela nenapadlo ujídat.
-
Grenadýrek znám bez zelí a mám ho moc ráda. Ve sklepě v soudku odpočívá domácí vynikající!!! kysané zelíčko, tak vyzkouším s ním. Samé dobré ingredience a to značí jediné, že to bude mňamka
...+1
-
Tak grenadýr jsem dnes jedla poprvé v životě a musím říct, že mě překvapilo, že to bylo dobré
Chutnalo to i ostatním. Kdo dává kyselé zelí, doporučila bych ho proprat ve vodě, aby to nebylo překyselené. Já to tak udělala...
-
Bylo to moc dobrý,mohu jen doporučit.
Uděluji bodík
-
ještě jedna věc kdybych mohla dám bodů klidně 10
-
zrovna dělám ty jo a toho je,příště musím z půlky,vůbec ted nevím co s tím vším dělat asi se nají celá ves
ale letí bodík -
Tohle jídlo nám dělali na vojně, jmenovalo se to grenadýrský pochod. Bylo to nejhorší co jsem kdy jedl
Snad ještě slané fazolové koule v sladké omáčce, taky z vojenské kuchyně
-
tohle jidlo znam trochu jinak
-
Mohu doporučit,je to skvělé,jen se u nás potom zaprášilo.
-
Ukládám, co nejdřív vyzkouším, moc hezky naservírováno. Dávám bod
-
Nicméně, je to výborné, každý máme rádi jiné kombinace. Já mám grenadír nejraději v kombinaci-brambory-nočky, taky skvělé
plusíkovala jsem hned, jak jsem to viděla.