

Maďarský granadýr
Suroviny
- těstoviny kolínka
- brambory (ve slupce uvařené)
- 1 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- nastrouhaný sýr
- kyselé okurky
Postup přípravy receptu
Na oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přisypeme mletou papriku, trochu promícháme a odstavíme z plotny.
V druhém kastrolu si rozmačkáme uvařené brambory, které smícháme s těstovinou (kolínka či čtverečky).
Nakonec vše smícháme.
Podáváme s nastrouhaným sýrem a kyselou okurkou.
Poznámka od kuchařky
Já osobně mám na tom ráda ještě kečup;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maďarský granadýr
-
anubis:dle oka
-
Kolik brambor?
-
Olinka5555:Jasný,ty těstoviny by měly být domácí,ale s trochou obmněny to je taky moc dobré
-
Znám to od kamarádky už leta, ona to zná od svého dědečka, který měl zájezdní hostinec a že to vařívali už za 1. sv. války. Postup stejný, jen těstoviny domácí (ony tenkrát ani jiné nebyly, ale hodně papriky, bez sýra, ale s kyselou okurkou.
Je to moc dobré a i ten sýr si tam dovedu představit. Posílám bodík. -
tejaja:A co těch stopadesát variací na obyčejný knedlík s vejcem
l -
tejaja:znova dodávám, že ten kečup je muj dodatek...
-
Shayma: To je možné, lenže to potom nazvem inak a nie ako maďarské...
-
Iness:znám spoustu lidí, co si dávají jenom samotný kečup na chleba
...Ale proč né?
-
chocolate:
Tak naše Lucie kdyby mohla, tak si dá kečup i na buchtu -
Shayma:Můžu tě uklidnit, moje dcera by si tam kečup a sýr určitě dala také
.+3
-
Mám maďarské kořeny a tento recept mě naučila moje babička. Pravdou je, že v originále se těstoviny dělají domácí, ale já je kupuji
...Ten sýr a kečup je už jen můj přídavek
-
Já mám v letním období home office, takže mi jako kulisa jede TV Paprika
a zrovna tento týden vařil jejich kuchař Zsolt Serényi grenadýr, snad jen cibuli opékal na sádle a fleky dělal domácí.Kečup a sýr tam samozřejmě nedával.Takže tohle bude zjednodušená verze.
Myslím, že jako Maďar o tom snad něco ví.
Jen bych neřekla, že to je redukční recept. -
Nedá mi neohlásiť sa. Maďarská tu môže byť snáď jedine paprika, ale aj to, kto vie? Maďari by takýmto cestovinám svoje meno určite nedali. A vôbec, keď už granadýr, tak poctivé, doma robené fliačky z hrubej múky.
-
Terezko, že by ten sýr?
Ne vážně. Toto jídlo mám moc ráda, i když mě nenapadlo na to dát sýr, ale proč ne? Dávám bodíka
-
Prosím, a čo je na tom maďarské ?