Maďarský granadýr

Suroviny

těstoviny kolínka
brambory (ve slupce uvařené)
1 cibule
olej
sůl
pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
nastrouhaný sýr
kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přisypeme mletou papriku, trochu promícháme a odstavíme z plotny.

  2. V druhém kastrolu si rozmačkáme uvařené brambory, které smícháme s těstovinou (kolínka či čtverečky).

  3. Nakonec vše smícháme.

    Podáváme s nastrouhaným sýrem a kyselou okurkou.

Poznámka od kuchařky

Já osobně mám na tom ráda ještě kečup;-)

Komentáře k receptu Maďarský granadýr

  • Shayma Shayma (autorka receptu)

    anubis:dle oka ;-)

    Odpovědět

  • anubis anubis

    Kolik brambor?

    Odpovědět

  • Shayma Shayma (autorka receptu)

    Olinka5555:Jasný,ty těstoviny by měly být domácí,ale s trochou obmněny to je taky moc dobré ;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Znám to od kamarádky už leta, ona to zná od svého dědečka, který měl zájezdní hostinec a že to vařívali už za 1. sv. války. Postup stejný, jen těstoviny domácí (ony tenkrát ani jiné nebyly, ale hodně papriky, bez sýra, ale s kyselou okurkou.
    Je to moc dobré a i ten sýr si tam dovedu představit. Posílám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    tejaja:A co těch stopadesát variací na obyčejný knedlík s vejcem;-)



























    l

    Odpovědět

  • Shayma Shayma (autorka receptu)

    tejaja:znova dodávám, že ten kečup je muj dodatek...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Shayma: To je možné, lenže to potom nazvem inak a nie ako maďarské...

    Odpovědět

  • Shayma Shayma (autorka receptu)

    Iness:znám spoustu lidí, co si dávají jenom samotný kečup na chleba;-):-))...Ale proč né? :-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    chocolate:
    Tak naše Lucie kdyby mohla, tak si dá kečup i na buchtu:-D;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Shayma:Můžu tě uklidnit, moje dcera by si tam kečup a sýr určitě dala také;-).+3

    Odpovědět

  • Shayma Shayma (autorka receptu)

    Mám maďarské kořeny a tento recept mě naučila moje babička. Pravdou je, že v originále se těstoviny dělají domácí, ale já je kupuji;-)...Ten sýr a kečup je už jen můj přídavek:-8

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Já mám v letním období home office, takže mi jako kulisa jede TV Paprika:-D a zrovna tento týden vařil jejich kuchař Zsolt Serényi grenadýr, snad jen cibuli opékal na sádle a fleky dělal domácí.Kečup a sýr tam samozřejmě nedával.Takže tohle bude zjednodušená verze.
    Myslím, že jako Maďar o tom snad něco ví;-).
    Jen bych neřekla, že to je redukční recept.

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Nedá mi neohlásiť sa. Maďarská tu môže byť snáď jedine paprika, ale aj to, kto vie? Maďari by takýmto cestovinám svoje meno určite nedali. A vôbec, keď už granadýr, tak poctivé, doma robené fliačky z hrubej múky.:no::no:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Terezko, že by ten sýr?:-)) Ne vážně. Toto jídlo mám moc ráda, i když mě nenapadlo na to dát sýr, ale proč ne? Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Prosím, a čo je na tom maďarské ? ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: maďarský chléb jídlo granadýr maďarský kečup recept na nejlepší langoše na sv t maďarský chleba madarsky chleb recept recept na maďarský chléb pokrm granadyr zsolt serenyi granadyr jidlo maďarský grenádýr recepty z mad´arské kuchyně madarsky syr maďarská snídaně maďarský chléb recepty maďarsky - syrečkem ? maďarské jídlo brambory s těstovinami maďarské recepty +granadyr granydýr