Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 071 kJ / 1 212 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,95 g |
| Tuky | 84,30 g |
| Vláknina | 16,59 g |
| Cholesterol | 261 mg |
| Sodík | 248 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 84,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný pórek, osmahneme, podlijeme částí vývaru a pod pokličkou podusíme do měkka.
Krok 2: Zasypeme moukou, rozmícháme a zalijeme zbylým vývarem, chvíli povaříme a pak polévku rozmixujeme.
Krok 3: Potom osolíme, opepříme a zjemníme smetanou.
Zveřejněno 7. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka pórková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lyjv
Moje poznámka
Polévka pórková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lyjv
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 3 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Tématické fráze:
porkova polevka- polévka recept,
pórková polévka top recepty rychla
Suroviny:
pórek,
cibule,
máslo,
mouka polohrubá,
vývar zeleninový,
smetana,
sůl,
pepř
Komentáře (3)