Penne all´Amatriciana

digiart Kuchař: digiart

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Těstoviny 6 názorů

Suroviny

250 g slaniny na kostky
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 plechovka drcených rajčat
1 menší cibulka na hrubo
sůl, pepř dle chuti
30 g sušené červené papriky (může být i pálivá)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny do osolené vody.

  2. Na hlubší nebo větší pánev nalijeme olej, přidáme česnek a nakrájenou slaninu.

  3. Až se slanina vyškvaří, ale ne úplně na škvarky, přidáme cibulku, sušenou papriku, drcená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme chvíli povařit.

  4. Mezitím do mísy scedíme těstoviny, které jsou uvařené al dente, přilijeme omáčku a řádně promícháme.

  5. Podávejte ještě teplé, posypané parmezánem a zdobené petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Penne all´Amatriciana

  • bofinka bofinka

    peposka: Vsak ano! Ale je treba napsat, ze je to "variace" na Sugo all'Amatriciana.
    Tedy: "Jelikoz jsem nesehnal quanciale ani pancettu (coz chapu), jsem pouzil slaninu, pak jsem pridal i cibuli a cesnek. Pecorino jsem nahradil parmezanem.
    A ted k te Svickove na smetane: "Nemel jsem hovezi, dal jsme veprove, nemam rada mrkev, tak jsem obarvil omacku mletou paprikou a pro chut jsem dal i 2 strouzky cesneku. Tez trochu Maggi, da omacce smrnc po hovezim mase. Zahustil mlekem a moukou, smetana je moc tucna :-(

    Odpovědět

  • peposka peposka

    Pratele a co treba svickova ? Co recept jiny postup ingredience a podobne o tom preci je vareni o radosti o z kouseni o lasce k jidlu.Dobrou:-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Do originalnim receptu cibule a cesnek nepatri, ale dejme tomu, co uz :-8
    V pripade, ze je pouzijete, nejprve osmazte slaninu na slabe lzici oleje, prelijte trochou bileho vina a nechte ho odparit opet na tuk. Vyndejte ji derovanou mechackou z panve na talirek a do tuku po slanine pridejte cesnek, cibuli, chilli papricku a nechte decentne osmazit. Nejak nechapu onu suchou papriku, bud chilli nebo nic.
    Pak prihodte konzervovana rajcata - lepe cela, loupana a trochu pokrajena. V zaveru vmichejte do omacky osmazenou slaninu, uvarene testoviny promichejte a podavejte.
    A od "Itala" bych ocekavala pouziti pecorina, nebo alespon pecorina s parmezanem :-(

    Odpovědět

  • digiart digiart(autor receptu)

    mimosa: Viděl jsem ten recept dělat přímo Itala, tak to dělám podle něho, jen místo drcených rajčat jsem tam dal trochu protlaku.

    Odpovědět

  • casino casino

    mimosa:
    Nevím, zda tam česnek vůbec patří :-O ale (nejen) Italové často přidávají česnek na ovonění:yes: Celé (či maximálně půlené) stroužky dělají na tuku do mírného zhnědnutí a pak je vyhodí. No, někteří tuto chuťovku slupnou jak malinu...:-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Mám jenom malý dotaz .Než se vyškvaří slanina ,nezhnědne a nezhořkne ten česnek? Mně se to jednou podařilo a musela jsem česnek vyhodit a začít znovu .Tedy ne u tohoto receptu. Od té doby ho raději hned na začátek nedávám. Taky mi přijde , že když přijde do jídla hned ,tak už ztratí svoji typickou chuť.

    Odpovědět

Tématické fráze: penne recept na penne amatriciana těstoviny amatriciana penne amatraciana penne all’amatriciana penne recept amatraciana pene recept těstoviny penne amatriciana amatriciana omáčka recept penne recepty recept pene penne anatraciana penne allamatriciana omáčka amatricana těstoviny matriciana alama triciána all‘amatriciana amatricana omáčka recept

Zapomněl/a jsem heslo