Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Penne all´Amatriciana

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

26. 1. 2019 09:13

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 367 kJ / 327 kcal
Bílkoviny1,65 g
Tuky31,55 g
Vláknina1,11 g
Cholesterol0 mg
Sodík6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

bofinka

6. 2. 2019 14:56

peposka: Vsak ano! Ale je treba napsat, ze je to "variace" na Sugo all'Amatriciana.
Tedy: "Jelikoz jsem nesehnal quanciale ani pancettu (coz chapu), jsem pouzil slaninu, pak jsem pridal i cibuli a cesnek. Pecorino jsem nahradil parmezanem.
A ted k te Svickove na smetane: "Nemel jsem hovezi, dal jsme veprove, nemam rada mrkev, tak jsem obarvil omacku mletou paprikou a pro chut jsem dal i 2 strouzky cesneku. Tez trochu Maggi, da omacce smrnc po hovezim mase. Zahustil mlekem a moukou, smetana je moc tucna :-(

peposka

6. 2. 2019 12:00

Pratele a co treba svickova ? Co recept jiny postup ingredience a podobne o tom preci je vareni o radosti o z kouseni o lasce k jidlu.Dobrou:-)

bofinka

26. 1. 2019 14:51

Do originalnim receptu cibule a cesnek nepatri, ale dejme tomu, co uz :-8
V pripade, ze je pouzijete, nejprve osmazte slaninu na slabe lzici oleje, prelijte trochou bileho vina a nechte ho odparit opet na tuk. Vyndejte ji derovanou mechackou z panve na talirek a do tuku po slanine pridejte cesnek, cibuli, chilli papricku a nechte decentne osmazit. Nejak nechapu onu suchou papriku, bud chilli nebo nic.
Pak prihodte konzervovana rajcata - lepe cela, loupana a trochu pokrajena. V zaveru vmichejte do omacky osmazenou slaninu, uvarene testoviny promichejte a podavejte.
A od "Itala" bych ocekavala pouziti pecorina, nebo alespon pecorina s parmezanem :-(

digiart

26. 1. 2019 14:17

mimosa: Viděl jsem ten recept dělat přímo Itala, tak to dělám podle něho, jen místo drcených rajčat jsem tam dal trochu protlaku.

casino

26. 1. 2019 13:32

mimosa:
Nevím, zda tam česnek vůbec patří :-O ale (nejen) Italové často přidávají česnek na ovonění:yes: Celé (či maximálně půlené) stroužky dělají na tuku do mírného zhnědnutí a pak je vyhodí. No, někteří tuto chuťovku slupnou jak malinu...:-)

mimosa

26. 1. 2019 10:25

Mám jenom malý dotaz .Než se vyškvaří slanina ,nezhnědne a nezhořkne ten česnek? Mně se to jednou podařilo a musela jsem česnek vyhodit a začít znovu .Tedy ne u tohoto receptu. Od té doby ho raději hned na začátek nedávám. Taky mi přijde , že když přijde do jídla hned ,tak už ztratí svoji typickou chuť.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: penne recept na penne amatriciana těstoviny amatriciana penne amatraciana penne all’amatriciana penne recept amatraciana pene recept těstoviny penne amatriciana amatriciana omáčka recept penne recepty recept pene penne anatraciana penne allamatriciana omáčka amatricana těstoviny matriciana alama triciána all‘amatriciana amatricana omáčka recept

Suroviny: slanina, česnek, olej olivový, rajče drcené, cibulka, pepř, paprika čerstvá červená

TopRecepty.cz

Penne all´Amatriciana

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WN2E