Penne all´Amatriciana

digiart Kuchař: digiart

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Těstoviny 6 názorů

Suroviny

250 g slaniny na kostky
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 plechovka drcených rajčat
1 menší cibulka na hrubo
sůl, pepř dle chuti
30 g sušené červené papriky (může být i pálivá)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny do osolené vody.

  2. Na hlubší nebo větší pánev nalijeme olej, přidáme česnek a nakrájenou slaninu.

  3. Až se slanina vyškvaří, ale ne úplně na škvarky, přidáme cibulku, sušenou papriku, drcená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme chvíli povařit.

  4. Mezitím do mísy scedíme těstoviny, které jsou uvařené al dente, přilijeme omáčku a řádně promícháme.

  5. Podávejte ještě teplé, posypané parmezánem a zdobené petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Penne all´Amatriciana

  • bofinka bofinka

    peposka: Vsak ano! Ale je treba napsat, ze je to "variace" na Sugo all'Amatriciana.
    Tedy: "Jelikoz jsem nesehnal quanciale ani pancettu (coz chapu), jsem pouzil slaninu, pak jsem pridal i cibuli a cesnek. Pecorino jsem nahradil parmezanem.
    A ted k te Svickove na smetane: "Nemel jsem hovezi, dal jsme veprove, nemam rada mrkev, tak jsem obarvil omacku mletou paprikou a pro chut jsem dal i 2 strouzky cesneku. Tez trochu Maggi, da omacce smrnc po hovezim mase. Zahustil mlekem a moukou, smetana je moc tucna :-(

    Odpovědět

  • peposka peposka

    Pratele a co treba svickova ? Co recept jiny postup ingredience a podobne o tom preci je vareni o radosti o z kouseni o lasce k jidlu.Dobrou:-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Do originalnim receptu cibule a cesnek nepatri, ale dejme tomu, co uz :-8
    V pripade, ze je pouzijete, nejprve osmazte slaninu na slabe lzici oleje, prelijte trochou bileho vina a nechte ho odparit opet na tuk. Vyndejte ji derovanou mechackou z panve na talirek a do tuku po slanine pridejte cesnek, cibuli, chilli papricku a nechte decentne osmazit. Nejak nechapu onu suchou papriku, bud chilli nebo nic.
    Pak prihodte konzervovana rajcata - lepe cela, loupana a trochu pokrajena. V zaveru vmichejte do omacky osmazenou slaninu, uvarene testoviny promichejte a podavejte.
    A od "Itala" bych ocekavala pouziti pecorina, nebo alespon pecorina s parmezanem :-(

    Odpovědět

  • digiart digiart(autor receptu)

    mimosa: Viděl jsem ten recept dělat přímo Itala, tak to dělám podle něho, jen místo drcených rajčat jsem tam dal trochu protlaku.

    Odpovědět

  • casino casino

    mimosa:
    Nevím, zda tam česnek vůbec patří :-O ale (nejen) Italové často přidávají česnek na ovonění:yes: Celé (či maximálně půlené) stroužky dělají na tuku do mírného zhnědnutí a pak je vyhodí. No, někteří tuto chuťovku slupnou jak malinu...:-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Mám jenom malý dotaz .Než se vyškvaří slanina ,nezhnědne a nezhořkne ten česnek? Mně se to jednou podařilo a musela jsem česnek vyhodit a začít znovu .Tedy ne u tohoto receptu. Od té doby ho raději hned na začátek nedávám. Taky mi přijde , že když přijde do jídla hned ,tak už ztratí svoji typickou chuť.

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na penne penne all’amatriciana recept pene penne anatraciana pene amatraciana amatraciana pene all amatriciana recept recept na pene recepty penne pene recepty recepty s penne recept z penne penne recept penne al amatraciana pene amatricana

Zapomněl/a jsem heslo