Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách

digiart Kuchař: digiart

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Drůbeží maso 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 g mletého drůbežího masa
250 g červeného zelí
100 g hladké mouky na tortilly
50 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
mořská sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme pánev na vysokou teplotu.

  2. Předem ochucenou a připravenou sekanou rozdělíme na 6 kusů, poté vytvarujeme do tvaru koft.

  3. Opékáme na pánvi po dobu 4 až 5 minut na každé straně dozlatova.

  4. Mezitím nastrouháme zelí na jemno. Posypeme špetkou mořské soli a černého pepře, pokapeme 1 lžíci vinného octa a mačkáme ho, dokud nepustí šťávu. Přidáme trochu olivového oleje.

  5. Jak na rychlé domácí tortilly:
    1. V míse smícháme 100 g hladké mouky se špetkou mořské soli, 50 ml vody a 1 lžíci olivového oleje, dokud nebudeme mít těsto.
    2. Poté z těsta vytvarujeme tortilly o síle 0,5 cm, postupně je pokládáme na druhou rozpálenou pánev a pečeme, dokud se na nich nezačnou tvořit tmavé skvrny.

  6. Když máme maso usmažené, na tortilly rozložíme zelí, na ně položíme hotové kofty, můžeme dle chuti pokapat majonézou nebo tatarkou či jiným dresinkem a celé zabalíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Drůbeží kofty s červeným zelím v tortillách

Zapomněl/a jsem heslo