

Thajské kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou
Doba přípravy: 50 minut 2 porce Drůbeží maso 9 názorů
Suroviny
- 250 g hlívy ústřičné
- 250 g kuřecích prsou
- 200 ml kokosového mléka
- 1 cibule na půlkolečka
- 2 stroužky česneku na jemno
- 1 vaječný bílek
- ½ kostky kuřecího masoxu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 3 lžičky kari koření
- 1 lžička škrobu
- 1 lžička zázvoru strouhaného na jemno
- sůl, pepř dle chuti
- bazalka a petrželka na jemno
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je v misce se škrobem, bílkem a slunečnicovým olejem. Zakryjeme a necháme marinovat 60 minut v chladu.
Hlívu nakrájíme na nudličky. Cibulku očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Ve woku rozpálíme olivový olej, přidáme marinované kuřecí a orestujeme. K masu přidáme česnek, houby, cibulku a restujeme. Dochutíme solí, pepřem, sójovou a rybí omáčkou. Vmícháme kokosové mléko s masoxem, kari koření a bazalku s petrželkou. Promícháme a podusíme asi 30 minut.
Podáváme s rýží ještě teplé.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Thajské kuřecí nudličky s hlívou ústřičnou
-
hosta: v Kaufu tedy v tom horním taky není
a Tesco nevím i když to k němu mám blízko až budu mít cestu kolem mrknu se
.
-
https://vegapo.cz/produkty?kategoria=omacky&superm...digiart:
- jak budu v Jbc u dcery, tak prozkoumám - mohlo by i Tesco a Kauf
-
hosta: Vietnamec vedle ve večerce ani neví co to je
a v Albertu v Centralu ji měli ale když jsem dorazil tak tam po ní zbyla jen díra
někdo ji vykoupil a od té doby ji Albert ještě nedodal
.
-
digiart: fakt? a mohl byste mi napsat návod do SZ?
-
digiart: určitě mají ve večerce vedle Váhaly nebo v Albertu v Centrálu
-
Lenunka: Děkuji za odkaz
. Našel jsem i jak si pastu udělat doma
.
-
digiart: kari pastu mají v každé vietnamské večerce, nebo tady:
https://www.chefshop.cz/thajska-zluta-kari-pasta-c...
já používám tuhle žlutou -
hosta: Tak za 1. kari pastu tady nemohu někde sehnat, jinak bych ji tam dal.
A za 2. místo masoxu může být i kuřecí vývar.
Tento recept je převzatý a suroviny co jsem měl zrovna po ruce. -
Mám dva dotazy - nebyla by lepší kari pasta, která je pro thajskou kuchyni určitě typičtější, než suché kari koření, používané spíše v Indii? Ale především - fakt tam k těm všem chutím sojové a rybí omáčky musí být ten masox? V zásadě mi jako přísada do některých jídel nevadí, nejsem mezi těmi, kteří masox NIKDY, ale tady mi přijde dost nadbytečný