Jablečný kořeněný punč

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Nápoje 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 velký pomeranč
1000 ml silného černého čaje
300 ml jablečného moštu
4 hřebíčky
200 ml calvadosu
1 svitek skořice
cukr a citronová šťáva na dochucení
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč velmi pečlivě omyjeme a oloupeme. Z kůry pak vykrájíme další spirálky a rozdělíme je do silnostěnných skleniček. Kousek kůry si ponecháme stranou.

  2. Do hrnce vlijeme černý čaj, mošt a calvados. Směs přivedeme k varu.

  3. Do hrnce přidáme koření a zbylý kousek pomerančové kůry. Punč zvolna prohříváme, celkem asi 5 minut, a koření necháme louhovat.

  4. Z punče vyndáme všechno koření. Nápoj dochutíme cukrem i citronovou šťávou a rozlijeme do skleniček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jablečný kořeněný punč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo