Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Suroviny
Porce: 3 -4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 106 kJ / 503 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,48 g |
Tuky | 14,32 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 75,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RARz
Moje poznámka
Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RARz
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 1 hodinou
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 4 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 5 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 5 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 6 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 8 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřové jazyk slaninou recept,
vepřová na cesneku pecene,
recept pečené vepřové jazyky,
vepřový pečený jazyk v alobalu,
top recepty vepřový jazyk
Suroviny:
olej,
cibule,
jazyk vepřový,
smetana,
brambory,
slanina,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika,
česnek,
bylinky sušené,
brambory
Komentáře (3)
Uvařené jazyky (sloupnuté, odstraněné podjazyčí) rozříznu podélně na čtyři plátky, potřu česnekem utřeným se solí, pokmínuji a na rozpáleném másle z obou stran prudce opeču
Moc velká dobrota je to
***
Před desetiletími v jižní Itálii přihazovali řezníci k nákupu jazyky zdarma, jako žrádlo pro psy
Velkohubě si dovolím zmínit, že po mém několikaměsíčním pobytu tuto delikatesu začali řezníci v několika okolních vesnicích prodávat pod pultem
(podobně jako se prodávala kližka v ČSSR)
OT
Tvrdili mi, že italština nemá výraz pro ŽRÁDLO
Tam i prasata JEDÍ