Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 566 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 41,15 g |
Vláknina | 12,38 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 35,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenátový protlak necháme povolit. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky 8mm tlusté. Dáme do vody a vaříme 9-10 minut, poté scedíme vodu.
Krok 3: Povolený špenát dáme do kastrolku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme hladkou mouku a restujeme dozlatova.
Krok 5: Do špenátu přidáme jíšku, česnek, rozklepnuté vejce a mléko. Provaříme zhruba 20 minut.
Krok 6: Plátky uvařené kedlubny mírně osolíme a na každý dáme lžíci špenátu.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Moje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Nejnovější recepty
Zavařená směs – Peperonata
Přidáno před 2 hodinami
Jugoslávský paprikový salát
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 22 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s borůvkami
kyskamaryska před 1 hodinou
Vlčická játrová omáčka
miryg13 před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
marcela.cl před 2 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 2 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 2 hodinami
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 5 hodinami
České buchty
Martas6 před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 5 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 5 hodinami
Tématické fráze:
kedlubmovy spenat
Suroviny:
kedlubna,
protlak špenátový,
mléko,
vejce,
česnek,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.