Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 566 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,24 g |
Tuky | 41,15 g |
Vláknina | 12,38 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 35,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenátový protlak necháme povolit. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky 8mm tlusté. Dáme do vody a vaříme 9-10 minut, poté scedíme vodu.
Krok 3: Povolený špenát dáme do kastrolku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme hladkou mouku a restujeme dozlatova.
Krok 5: Do špenátu přidáme jíšku, česnek, rozklepnuté vejce a mléko. Provaříme zhruba 20 minut.
Krok 6: Plátky uvařené kedlubny mírně osolíme a na každý dáme lžíci špenátu.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Moje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 27 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 57 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 1 hodinou
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 1 hodinou
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 2 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 2 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 2 hodinami
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Tématické fráze:
kedlubmovy spenat
Suroviny:
kedlubna,
protlak špenátový,
mléko,
vejce,
česnek,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.