

Slepičí polévka nejen pro duši
Suroviny 4 porce
- slepice - stačí půlka
- 1 mrkev
- 1 petržel
- plátek celeru
- 1 řapík celeru
- 5 růžičkových kapustiček
- 1 stroužek česneku
- malá cibule
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- libeček do hotové polévky
Postup přípravy receptu
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme mít polévku hodně tučnou, uvaříme slepici předem a z vychladlé polévky sebereme tuk.)
Slepici vyndáme, vývar přecedíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, přivedeme opět k varu a vaříme cca 12 minut. Zatím obereme maso, libové kousky nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem a do hotové polévky přidáme nasekané lístky libečku.
Zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě vlasové nudle (1 minutu), nejlépe domácí. (Na 1 vejce 100 g hladké mouky 00, těsto necháme odpočinout, vyválíme tenkou placku, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky.) Uvařené a propláchnuté nudle dáme do talířů a zalijeme horkou polévkou.
Poznámka od kuchařky
Slepičí polévka je považována za lék pro tělo i duši.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slepičí polévka nejen pro duši
K receptu nejsou žádné komentáře.