Slepičí polévka nejen pro duši

Suroviny 4 porce

slepice - stačí půlka
1 mrkev
1 petržel
plátek celeru
1 řapík celeru
5 růžičkových kapustiček
1 stroužek česneku
malá cibule
4 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
libeček do hotové polévky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme mít polévku hodně tučnou, uvaříme slepici předem a z vychladlé polévky sebereme tuk.)

  2. Slepici vyndáme, vývar přecedíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, přivedeme opět k varu a vaříme cca 12 minut. Zatím obereme maso, libové kousky nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem a do hotové polévky přidáme nasekané lístky libečku.

  3. Zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě vlasové nudle (1 minutu), nejlépe domácí. (Na 1 vejce 100 g hladké mouky 00, těsto necháme odpočinout, vyválíme tenkou placku, necháme oschnout a nakrájíme na nudličky.) Uvařené a propláchnuté nudle dáme do talířů a zalijeme horkou polévkou.

Poznámka od kuchařky

Slepičí polévka je považována za lék pro tělo i duši.

Komentáře k receptu Slepičí polévka nejen pro duši

K receptu nejsou žádné komentáře.