Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Suroviny
Porce: hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,08 g |
Tuky | 1,08 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,04 g |
Postup přípravy
Pokud přidáváte jen kakao, tak asi půl malé lžičky na 3 čtverečky čokolády. Kakao totiž hodně zahustí čokoládu. Pokud vám ujede ruka tak jako mně, tak prostě přidejte čokoládu aby to nebylo příliš husté. Krok 8: Pokud přidáváte jen sušené mléko, tak můžete dát asi tak 4 malé (čajové) lžičky. Krok 9: Pokud nemáte sušené mléko a odvařili jste trochu mléka, tak seškrábněte mléčný škraloup světle žluté barvy a přidejte ho tam. Pokud máte mléko úplně zaschlé tak ho seškrábněte, přidejte pár kapek vody, udělejte těstíčko, a přidejte ho tam (jen trochu) Krok 10: Pokud chcete dát mléko i čokoládu tak na 5 kostiček čokolády dejte půl lžičky kakaa a asi 3 lžičky sušeného mléka. Krok 11: Čokoládu si namícháte podle svých představ. Vypnete plyn. Asi minutu počkáte až to trochu vychladne (větší hrnec s tlustým dnem bude určitě chladnout déle než minutu - mě stačila minuta). Jakmile se to trochu zchladí, aby to bylo hustější, ale ne moc husté, připravte si krabici s papírem a přinesete vychlazenou směs. Krok 12: Následuje rychlý postup:
Směs smícháte buď přímo v hrnci nebo ve velké míse. Celá akce by neměla trvat déle než 1 minutu. Dobře to promícháte. Ideální stav je takový, že čokoláda začne brzo tuhnout, ale ne tak rychle aby vám to ztuhlo ještě jak to mícháte. Tuhnout to má až jak to vyndáváte na papír a oddělujete od sebe jednotlivé kousky. Pokud směs nebyla dostatečně vychlazená nebo čokoláda byla teplá, tak vám to bude na rukou ulpívat. V takovém případě jděte na balkón i s krabicí s papírem (nyní chápete proč se hodí ta krabice). V chladu při 4°C oddělujete jednotlivé kopečky a dělíte je. Jde to rychle. Jakmile vidíte, že čokoláda už moc tuhne a kousky nejsou od sebe oddělit, tak jděte zpět do tepla a pokračujte v teple. Takto předejdete tomu lepení na prsty. Jakmile máte rozlepené jednotlivé kousky, máte první vrstvu hotovou. Krok 13: Pokud se chcete zbavit čokolády na rukou tak zase do chladu, aby čokoláda ztuhla a pak zase do tepla a odrolit čokoládu do mísy. Krok 14: Tento postup opakujete minimálně 3x. Tzn. shladit směs, připravit teplou čokoládu, chvilku počkat, aby nebyla znatelně teplá (bude mít tedy teplotu kolem 36-37°C). Rozdělit to na papír nebo přímo v hrnci venku. Nejlépe se takto pracuje s arašidami, které chytají jen velmi málo čokolády. Krok 15: Postup opakujeme v několika vrstvách. S jednou čokoládou a něco jsem aplikoval 3 vrstvy. Krok 16: Nakonec jsem setřel čokoládu z rukou a vrátil ji do hrnce. Vybral jsem ty kousky, které se mi nepovedlo pořádně obalit. To co mi zbylo jsem se pokusil roztopit, ale to se mi už nepovedlo tak jak u normální čokolády na vaření. Tato směs připomíná hustotou mléčnou čokoládu Figaro (která není na vaření a neroztopí se vám). Protože tam nebylo dost tuku neměla správnou hustotu jako u původní čokolády. Na sebe nalepila zbytek čokolády co byl v hrnci (hrnec tedy zůstal skoro čistý). Vzal jsem tu čokoládovou kouli a plácl jsem to do mísy s tím zbytkem co jsem chtěl ještě obalit. Promíchal jsem to a na balkoně jsem to obalil. Jde to tedy i když máte čokoládu opravdu hustou.
Zveřejněno 9. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgoO
Moje poznámka
Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgoO
Nejnovější recepty
Filety z Aljašky s hráškovým pyré a glazovanou mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Ořechová vláčná bábovka
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé nudle s masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Šťáva z červené řepy
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaná červená řepa
Přidáno před 22 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 13. 1. 2025 17:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Křupavá pivní sláma. Hranolky z chleba jsou vynikající levnou a rychlou chuťovkou a báječné jsou nejen k pivu
Martin Zounar zjistil, jak zhubnout a netrápit se u toho: Strava je základ, 10 kg už mám dole, říká populární herec
Rychlý hrníčkový perník na plech: Krásně vláčný, nadýchaný a voňavý moučník hravě zvládne i kuchyňský začátečník
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
MarcelaPa před 38 minutami
Mleté maso s kolínky
Joey1 před 3 hodinami
Česneková kroupová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Krůtí směs po uzenářsku
mamina58 před 4 hodinami
Kapustová polévka se sýrem
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená s houbami
Marketka3 před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
jtrecepty před 5 hodinami
Segedínský guláš
jtrecepty před 5 hodinami
Katův šleh 2
esstelle před 7 hodinami
Frankfurtská hovězí pečeně II.
RabaRoman před 17 hodinami
Tématické fráze:
kandovaný pomeranč,
kandovaný pomeranč recept,
kandovaný pomeranč v čokoládě,
kandované pomeranče recept,
sušené ovoce v čokoládě recept,
kandování višní,
sušené ovoce v čokoládě,
kandované pomeranče,
recept na kandovaný pomeranč,
kandovane pomerance v cokolade,
jak kandovat ovoce,
kandovani broskví,
recepty kandování ovoce,
kandované ovoce v akci,
recept kandovaný pomeranč,
kandované ovoce - postup,
směs sušeného ovoce s čokoládou,
sušené pomeranče v čokoládě,
kandování ovoce recept,
top recepty kandovaný pomeranč
Suroviny:
čokoláda,
mléko polotučné,
kakao,
kůra pomerančová kandovaná
Komentáře (2)