Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše

Připravte si sváteční klasiku jednoduše – šťavnaté husí stehno s červeným zelím a houskovým či bramborovým knedlíkem. Skvělá volba nejen pro sváteční, ale i nedělní tabuli.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

StandaCB

Snadný

Doba přípravy 340 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 300 min nezahrnuje dobu odležení masa

340 min (40 min příprava + 300 min tepelná úprava, nezahrnuje dobu odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Husí stehna zbavíme zbytků peří, opláchneme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Řádně z obou stran posolíme a posypeme kmínem, který do masa vetřeme. Krok 2: Maso necháme odležet v lednici po dobu 24 hodin, nejméně však přes noc. Krok 3: Ráno husí stehna vytáhneme z lednice a necháme je 1–2 hodiny odpočinout a přizpůsobit se pokojové teplotě. Krok 4: Asi půlhodinu před začátkem pečení dáme do trouby (nejlépe litinový) pekáč/hrnec, do kterého nalijeme 100 ml vody. Zakryjeme poklicí. Troubu zapneme na 100–120 °C. Krok 5: Poté dáme husí stehna do pekáče/hrnce, kůží nahoru, zakryjeme poklicí a necháme péci při 100–120 °C, cca 4–5 hodin. Během pečení občas stehna polijeme výpekem. Krok 6: Zhruba 15 minut před koncem pečení dáme do hrnce zelí i s lákem a povaříme 15 minut. Krok 7: Jakmile jsou stehna dopečena, sundáme poklici, naposledy je polijeme výpekem, troubu zapneme cca na 230 °C a dopečeme je asi 15 minut, aby se vytvořila zlatavá kůrčička. Krok 8: Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.

TIP: Bramborové knedlíky jednoduše

Zveřejněno 10. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGvl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGvl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Všeho s mírou. :-) Kdysi jsem dělal velké stehna, ale člověk se pak zbytečně nacpe, vlastně až přecpe, těžký žaludek, je pak jednomu z toho skoro až blbě.
A nějaké jíšky, to jídlo pak udělají ještě těžší..

Spíš to stehno mi přijde nějaké miniaturní;-) v pátek jsem byla s kamarády tradičně v hospodě na svatomartinské huse a stehna měla rozměry tedy výrazně větší, to se nedalo sež...t ... sníst....

Eja57: Přesně tak. To sterilované zelí má v sobě vše - pepř, sůl, kmín, bobkový list. Na co se trápit s nějakými jíškami nebo bramborem a smaženou cibulí, když rozdíl je chuťově jen nepatrný. Odpadne pracnost a čas. Tento recept je spíše pro (samostatně žijící) muže, kteří chtějí mít dobrý výsledek jednoduše, a s co nejmenší námahou. :-Q:yes:

No, pokud nechcete zahuštěné zelí, tak sterilované červené Znojmia opravdu nic nepotřebuje, jen ohřát - ani bych ho netrápila 15 minut, stačí bez poklice chvíli aby se odpařila trocha tekutiny. Je velmi dobře dochucené, konzistence tak akorát. Jejich kysané mi moc nechutná, ale sterilované červené i bílé se podle mne opravdu povedlo...

Lenunka: A mě je to fuk :-D Mě to chutná, a recept zní - JEDNODUŠE... ;-)

StandaCB: tak tomu si tedy také dovoluji nevěřit

casino: ale ano, zcela vážně. Chutná úplně stejně, jak když se (sterilované) zelí připravuje složitějším způsobem. Vyzkoušejte někdy. ;-)

:-O"...červené zelí. Dáme ho i s lákem do hrnce a povaříme 15 min.":-O
A toť vše:-?
No, vy to ale patrně myslíte vážně, že ;-)

Tématické fráze:
husí stehna recepty, ohřátí zeli, recepty husi stehna, pečená husí stehna a červené zeli

Suroviny:
stehno husí, zelí sterilované červené, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu