Postup přípravy
Cca půlhodinu před začátkem pečení dáme do trouby (nejlépe litinový) pekáč/hrnec, do kterého dáme cca 1 dl vody, zakrytý poklicí. Troubu zapneme na 100-120 °C. Krok 3: Poté dáme husí stehna do pekáče/hrnce, kůží nahoru, zakryjeme poklicí a necháme péci při 100-120 °C, cca 4-5 hod. Během pečení občas stehna polijeme výpekem. Krok 4: Zhruba 15 minut před koncem pečení připravíme (kupovaný) knedlík k ohřátí a červené zelí. Zelí i s lákem dáme do hrnce a povaříme 15 min. Krok 5: Jakmile jsou stehna dopečena, sundáme poklici, naposledy je polijeme výpekem, troubu zapneme cca na 230 °C a dopečeme je asi15 minut, aby se vytvořila kůrčička a byla pěkně dozlatova.
Zveřejněno 10. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGvl
Moje poznámka
Husí stehno se zelím a knedlíkem - jednoduše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lGvl
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 10 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 14 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 18 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 14 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 15 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 15 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 16 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
husí stehna recepty,
ohřátí zeli,
recepty husi stehna,
pečená husí stehna a červené zeli
Suroviny:
stehno husí,
knedlík houskový,
zelí sterilované červené,
kmín celý,
sůl
Komentáře (8)
A nějaké jíšky, to jídlo pak udělají ještě těžší..
A toť vše
No, vy to ale patrně myslíte vážně, že