Kuře na paprice v tlakovém hrnci

StandaCB Kuchař: StandaCB

Doba přípravy: cca 35 min 2 porce Drůbeží maso 5 názorů

Kuře na paprice v tlakovém hrnci
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

2 kuřecí stehna (nebo jiné části kuřete)
1 cibule
175-200 g husté zakysané bio smetany
cca1 lžíce hladké mouky (anebo lépe tapiokové)
1 lžíce sladké papriky
1 lžička-1 lžíce rajského protlaku
1/3 lžičky pálivé papriky
1/3-1/2 lžičky kari koření
1/3 lžičky kurkumy
špetka muškátového oříšku
pepř
cca 1/3 lžíce Podravky Natura anebo jen sůl
trochu přepuštěného másla nebo oleje (anebo mix obojího)
cca 300 ml vody
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.

  2. Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.

  3. Jakmile cibule zesklovatěla, přidáme porce kuřete, zasypeme paprikami, kurkumou a kari kořením. Krátce zpěníme (osmahneme) a následně přilijeme vodu (cca 300 ml).

  4. Přidáme rajský protlak, Podravku Naturu (nebo jen sůl) a lehce opepříme.
    Uzavřeme tlakový hrnec a takto vaříme 25-30 minut.

  5. Jakmile je kuře hotové, sundáme poklici, vyndáme porce kuřete na talíř.
    Do kelímku se smetanou přidáme cca 2 lžíce právě uvařené šťávy, promícháme. Do hrnce přidáme cca1 lžíci mouky, muškátový oříšek, a vše řádně promícháme metličkou anebo ponorným mixérem. Je-li omáčka moc hustá, přidáme trošku vody, anebo naopak trošku mouky.
    Povaříme (a promícháváme) cca 5 min, na závěr přidáme smetanu. Poté dáme zpět porce kuřete, aby se znovu řádně prohřály.

  6. Dodatek: rajský protlak, kurkuma, kari a muškátový oříšek, dají omáčce dobrou barvu i chuť.
    Podáváme s přílohou, jak kdo má rád, já jsem přidal rýžová kolínka.

Poznámka

Je to jednoduchý recept, který zvládne v pohodě i chlap. ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice v tlakovém hrnci

  • Dajda Dajda

    Pak mi promiňte, ale nemáte recept přesně napsaný. Položíte-li kuře na cibulku, která zesklovatěla, tudíž se musí přinejmenším trošku opékat, pak se kuře opeče taky. Pak ještě osmahnete koření, ale kuře už máte v hrnci., takže se bude nejspíš opékat taky, ne?

    Odpovědět

  • StandaCB StandaCB(autor receptu)

    Dajda: Zpěníme (osmahneme) hlavně tu papriku. Nepíši nic o nutnosti PEČENÍ kuřete.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Tak proč píšete, že porce kuřete posypeme paprikou a osmahneme?

    Odpovědět

  • StandaCB StandaCB(autor receptu)

    Dajda: Já si myslím, že naopak, v tlakovém hrnci si vše uchová a ještě zvýrazní svou chuť, prostě je lepší, než při klasickém vaření. A maso je skrz nazkrz měkké, až se rozpadá. Navíc cílem tohoto receptu právě není kuře opékat (někdo to považuje za nezdravé), nýbrž jen vařit. :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    A není škoda dávat křehké kuřecí masíčko do papiňáku? Když stehýnka nejdříve opečeme, tak za půl hodiny nebo o něco málo více budou měkká i bez něj. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kure na paprice v papinaku kuře na paprice slepice na paprice v tlakovém hrnci kuře v tlakovém hrnci recept kuře na paprice se smetanou kuře v papiňáku kure na paprice v tlakaci kuře na paprice recept kuře na paprice z papiňáku kureci stehna v tlakovém hrnci recepty kuře na paprice dušené kuře v papiňáku paprikas v tlakovem hrnci jak pect v tlakovem hrnci kuře na paprice z tlakového tlakové hrnce tlakový hrnec recepty kuřecí paprikas v tlakaci kuřecí stehna na paprice v tlakovem v tlakovém hrnci kuřecí stehna v tlakači vanek slepice na paprice

Zapomněl/a jsem heslo