Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,11 g |
Tuky | 6,59 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 43,80 g |
Postup přípravy
Dáme extra vařit vodu do konvice. Krok 6: Zapneme větší teplotu pod hrncem. Do vývaru dáme ponorné sítko, ve kterém bude: barevný pepř, 2 kuličky nového koření a trocha celého kmínu. Do vývaru taktéž vhodíme pár lístků bobkového listu, přidáme malý rajský protlak, Podravku Naturu, anebo jen sůl, jak kdo chce.
Přidáme následující suroviny: restovanou červenou řepu - vaříme celkově 25 min, nakrájené zelí - vaříme celkově 20 min a brambory - vaříme celkově 10 min.
Pokud je málo vody, přilijeme z konvice čerstvě uvařenou. Krok 7: Mezitím vychladlo maso, obereme ho a nakrájíme na malé kousky. Toto opět přidáme do hrnce. Krok 8: Když je boršč hotový, můžeme (ale nemusíme), přidat nakrájenou čerstvou petrželku, anebo koriandr, případně i kopr.
Jednotlivé porce lze pak dochutit zakysanou smetanou (pokud jsme nepoužili ocet).
Zveřejněno 22. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Moje poznámka
Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWKY
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 6 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 10 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 10 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
top recepty boršč,
boršč recept,
jednoduchy bořč,
jednoduchy rychlý boršč,
hovězí maso přední recepty,
jednoduchyborsč,
boršč top recepty,
falešny boršč,
jednoducjý boršč,
jeenoduchy borsc,
boršč podle klepla,
voda na boršč,
recepty krok po kroku
Suroviny:
maso hovězí s kostí,
mrkev,
kořen petržele,
bulva celerová,
cibule,
brambory,
protlak rajčatový,
česnek,
ocet vinný,
pepř čtyř barev,
koření nové koření,
kmín celý,
bobkový list,
smetana zakysaná,
podravka,
petrželka zelená
Komentáře (1)