Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 091 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,39 g |
Tuky | 14,27 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 71,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočit vločky (540 ml) přes noc.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 12-15 minut.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 12-15 minut.
Zveřejněno 31. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Moje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 27 minutami
Chutné vafle
Eliška před 32 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Tématické fráze:
ovesná kaše bez mleka,
ovesbá kaše bez bez mléka,
jak uvarit ovesnou kasi bez mléka,
ovesná kaše bez mléka recept,
ovesná kaše recept bez mleka,
obilné kaše bez mléka recepty,
kase mleka bez mouky a cukru
Suroviny:
vločky ovesné jemné,
vločky ovesné,
voda,
mák mletý,
semínka slunečnicová,
skořice mletá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.