Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 091 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,39 g |
Tuky | 14,27 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 71,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočit vločky (540 ml) přes noc.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 12-15 minut.
V teplých dnech vhodné ponechat v ledničce (chladničce) proti zkysnutí.
Může být použitá jiná, než kovová nádoba.
Při použití filtované vody (snížený obsah chlóru) je nutná jiná nádoba, než kovová. Jinak začnou vločky kvasit (potíže po zažití). Krok 2: Přivést do varu silným plamenem 8-10 minut. Rozpustná vláknina dobře nasákne vodou - sládne.
Po začátku varu a přilití 100 ml vody, vařit vločky na mírném plameni proti připalování.
Po začátku varu promíchat paprskovitě (hvězdicovitě) od krajů ke středu.
Míchat u dna, vařit pod pokličkou 20 minut.
Přidávat další vodu (3-4x) - pro udržení mírného varu (úspora energie) zhruba objem 2 lžic.
Var je ukončený, když voda viditelně zhoustne, kaše začně "mlaskat". Množství konečné přidané vody dle chuti - hustota. Je lepší nechat poslední přidanou vodu prohřát znovu do mírného varu. Jinak je znatelná chuť samotné vody. Vařením bez pokličky je kaše vysušená a ztuhlá. Krok 3: Po uvaření přidat volitelné položky.
Osobně v tenké vrstvě mák, asi 2 vrchovaté lžičky. Nahoru slunečnicová semínka a skořice.
Míchat od kraje, překrýt vrstvu máku vrstvou kaše od kraje pro rychlejší promíchání. Krok 4: Nechat chladnout 12-15 minut.
Zveřejněno 31. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Moje poznámka
Ovesná kaše (overnight oats, porridge) bez mléka, cukru, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K4VM
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 33 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 35 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 43 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 2 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 3 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 6 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
ovesná kaše bez mleka,
ovesbá kaše bez bez mléka,
jak uvarit ovesnou kasi bez mléka,
ovesná kaše bez mléka recept,
ovesná kaše recept bez mleka,
obilné kaše bez mléka recepty,
kase mleka bez mouky a cukru
Suroviny:
vločky ovesné jemné,
vločky ovesné,
voda,
mák mletý,
semínka slunečnicová,
skořice mletá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.