Hustá polévka z červené čočky

petram Kuchařka: petram

Polévky 4 názory

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1 větší cibule
rajčatový protlak
několik stroužků česneku nebo česneková pasta
2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)
1,5 lžičky římského kmínu (množství záleží na osobní chuti)
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor a necháme krátce zarestovat spolu s cibulí.

  3. Přidáme okapanou čočku, rajčatový protlak, pokrájený česnek (pokud použijeme česnekovou pastu se solí, přidáme ji až na konci) a zalijeme vodou.

  4. Vaříme do změknutí čočky, asi 15-20 minut.

  5. Když je čočka měkká, přidáme sůl a pepř podle chuti.

Poznámka

Inspirovala jsem se na http://www.veganotic.cz/clanky/262-nejoblibenejsi-...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hustá polévka z červené čočky

  • petram petram(autorka receptu)

    dexulka: Jé, to mám radost, že jsi ji zkoušela a že vám chutnala! :-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Polévka je moc dobrá i se lžičkou římského kmínu ;-) Měli jsme dnes k obědu a pochutnali jsme si :-p Určitě zopakuji :yes:

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    casino: Já myslím, že i chutě každého jsou relativní. Indové sypou římský kmín všude po lžících a já osobně jsem si ho zamilovala a používám ho ráda a hodně. Uričtě záleží i na jeho kvalitě a stáří. Nicméně připomínku beru a v receptu ještě upravím, ať koření každý dle své chuti.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, vše je relativní...
    Zatímco "asi 2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)" mi přijde přiměřené,
    tak použití "1.5 lžičky římského kmínu" si po chuťové stránce nedokážu ani jen představit. Množství by mi nepřišlo nepřiměřené, pokud by tam nebylo to slůvko "římského":-8

    Odpovědět

Tématické fráze: polevka z červene cocky s rajčaty polevka z cervené čočky polévka z červené čočky a rajčat polévka z červené čočky a zázvoru jak udělat červenou barvu červená čočka recepty polévka z červené čočky-recept recepty z červené čočky polevka z ceevene cocky s rajcaty polévka z červené čočky římský kmín čevená čočka recepty římský kmín polévka z červené čočky a římský kmín polévka z červené čočky se zázvorem polevka z cervebe cocky s rajcaty a zazvorem veganotic recepty cevena cocka cevena cocka recepty polévka z barevné čočky hustá polévka čevená čočka recept

Zapomněl/a jsem heslo